Борусия ще спре несработения Челси


И. Ангелов

 Борусия ще спре несработения Челси

Борусия Дортмунд - Челси
Стадион: Сигнал Идуна Парк
Дата: 15.02.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Това е първи в историята сблъсък между тези отбори официално. Борусия Дортмунд спечели всичките си срещи през 2023 г. и тази 100% успеваемост се простира във всички турнири, където германците вкараха и 17 попадения. В групите на ШЛ преди новата година тимът също се представи изключително, като бе победен само на гости на Ман Сити с 2:1 след голове от Холанд и Стоунс.

Челси в момента се намира на девето място в локалната Висша лига и от новата година успя да постигне само 1 победа. В ШЛ до тук тимът спечели 4 и направи 1 равен и 1 загуба, като вкара 10 гола, колкото и Борусия в състезанието. Проблемът при "сините" е може би мащабната селекция през зимния трансферен прозорец, от който някои нови имена дори не попаднаха в заявката за отбор за ШЛ.

Откъм състави домакините отново са в много по-добро положение. Тук само Абдулайе Камара и Юсуфа Мукоко са с контузии, докато Морей може да се появи. Челси все още не може да разчита на Канте, Пулисич, Менди и Броха, докато под въпрос са още Стърлинг, Фофана, Ковачич и Закария. Титулярният във Висшата лига нов бранител Беноа Бадиашиле не попадна в отбора за Европа.

Борусия има сработен отбор и се намира в изключителна форма от поредни победи. "Сините" от Лондон все още търсят оптималния си отбор и сработване, което може и да не се получи бързо. От друга страна всеки нов състезател ще даде всичко от себе си за да се докаже на най-голямата сцена, и предстои да видим как ще се развие играта в този случай.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Челси 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Греъм Потър)
 
Кепа
   
Чалоба
Силва
Джеймс
Кукурела
Лофтъс-Чийк
Фернандез
Мадуеке
Феликс
Мудрик
Хаверц
Алер
Брандт
Рейна
Ройс
Белингам
Герейро
Джан
Риерсон
Шлотербек
Зюле
   
Кобел
 
Борусия Дортмунд (Един Терзич)

Обоснована прогноза: Борусия Дортмунд - Челси 1:0

  Сподели
703