Тотнъм ще вземе точка в Милано


И. Ангелов

Тотнъм ще вземе точка в Милано

Милан - Тотнъм
Стадион: Сан Сиро
Дата: 14.02.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Двата отбора от тази двойка в Шампионска лига се намират точно на по една позиция извън местата за класиране в следващото издание на най-комерсиалния турнир в Европа. Формата и от двете страни не е на най-високо ниво в момента.

Милан има само 1 победа в последните си 6 срещи, като след 4 загуби успя да се върне в последния кръг на Серия А в Италия срещу Торино до успех. Резултатът все пак ще е важен преди подновяване на ШЛ. 

Тотнъм пострада от контузии на някои важни играчи, и след победата над Манчестър Сити с 1:0 във Висшата лига без титулярния си вратар допусна 4 от Лестър в последната си загуба. Освен това голям удар за Антонио Конте ще бъде липсата на Родриго Бентанкур в средата на терена.

Освен двамата споменати с наказание за този мач е Хьойберг, другият стълб в опорната зона на гостите. Заместникът на двамата - Бисума, също носи травма, заедно с Райън Сесеньон. Така средата на терена за Конте ще бъде съставена от четвърти избор играчи и е вероятно Дайър да застане там като бъде изместен от защитата.

При домакините Ибрахимович и Бакайоко не бяха регистрирани за ШЛ. Контузени тук са още Дест, Флоренци и Майнан, докато под въпрос са Томори и Бенасер.

Тотнъм не допусна гол в последните 4 мача срещу Милан. В нападението обаче сега е Жиру, който ще иска да се докаже пред кръвен лондонски враг на бившите му отбори Арсенал и Челси, освен че ще търси как да класира своите напред.

И двата отбора не играят с върховна увереност, като формата е по-скоро на страна на гостите, но контузиите в средата могат да изиграят важна роля по отношение контрола на играта.

Прогноза: Милан - Тотнъм 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Тотнъм (Антонио Конте)
 
Форстър
   
Ромеро
Ленгле
Дейвис
Роял
Дайър
Скип
Перишич
Кулушевски
Кейн
Сон
Леао
Жиру
Кетелере
Хернандез
Тонали
Крунич
Салемакерс
Кяер
Томори
Калулу
   
Татарусану
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Тотнъм 2:2

  Сподели
505