Венгер дава добри шансове на Юнайтед


И. Ангелов

Венгер дава добри шансове на Юнайтед

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер описа Барселона като "на колене" след 4 битки с Реал Мадрид и вярва, че за Манчестър Юнайтед сега е перфектен момент да се изправят срещу тях и да се реабилитират за загубата през 2009 година. Венгер също очаква радикални промени на тактиката от Сър Алекс в сравнение с тази, която бе приложена тогава.

"Като гледам през последните 3 седмици ситуацията, няма да има по-добър момент да се изправят срещу тях. Барселона изглеждат доста изтощени, а Ман Юнайтед доста добре. Според мен са нужни поне 3 седмици да се възстановиш физически. Не съм сигурен, че Барселона имат достатъчно време. Изглеждат на колене, затова давам на Ман Юнайтед добри шансове."

Венгер, който гласува за Сър Алекс да спечели мениджър на годината, очаква също "Уембли" да помогне на Юнайтед. "Ще е предимство. Знаете, че Барселона ще владее 70% от времето топката, така че Ман Юнайтед ще трябва да са много продуктивни в своите 30%. Имам чувството, че Ман Юнайтед ще промени тотално стила си срещу тях този път и ще заложи на по-твърда халфова линия. Това ще е по-директен подход отколкото в Рим. Може да значи, че Ернандес ще играе, но в по-директна позиция, където да бяга много. Знае се как ще играе Барселона. Но не знаеш как ще играе Юнайтед."

  Сподели
174