Нани: Сър Алекс ме направи какъвто съм


И. Ангелов

Нани: Сър Алекс ме направи какъвто съм

Звездата на Манчестър Юнайтед Луиш Нани изрази възхитата си от Сър Алекс Фъргюсън, който за него е най-важният човек в кариерата му. Нани вярва, че мениджърът ще остане начело на тима толкова дълго, колкото му позволява здравето. Преди 18 месеца бъдещето на Нани в Юнайтед бе застрашено, но той излезе експлозивно от сянката на Кристиано Роналдо, като се превърна в най-важният играч и помогна на тима си да спечели Висшата лига и да стигне финал на Шампионската. 

Той вкара множество голове, а броят му асистенции го нарежда на трето място в историята на Премиершип като количество голови подавания в 1 сезон. Португалеца не се съмнява, че Фъргюсън е причината, поради която талантът му видя бял свят: 

"Той е много важен човек за мен," спомена Нани в премиерата на новите обувки на Адидас adiPower Predator. "Всеки знае, че откакто пристигнах в Юнайтед, той ми даде много възможности. Той е най-важният човек в кариерата ми. Ако се справям добре в момента, то това е заради него. А ако показвам подобрения в играта си, това е само защото той ми показваше как да играя по-добре и какво да правя." 

В миналото се твърдеше, че Алекс Фъргюсън ще се откаже от спорта, когато спечели третата Шампионска лига за клуба. Но Нани вярва, че и да победят Барселона на 28 май, Сър Алекс ще остане начело на тима.

"Той все още работи много добре. В момента се чувства уверен и във форма. Вярва, че може да отиде на тренировки и да прави всичко - докато това е така, той ще остане. Обича футбола и печеленето на трофеи. А той това прави в момента. Беше страхотен сезон. Много съм щастлив за 19-ата титла. Сега съм част от 3 трофея за Юнайтед. Искам да допринасям за още много. Сега ние мислим за финала на Шампионска лига. Не искам отново да загубим, както през 2009 година. Не мисля за Лионел Меси. Не мисля, че има нещо в Барселона, което трябва да ни притеснява. Ще дадем най-доброто от себе си."

  Сподели
189