Фърдинанд направи обещание за финала


И. Ангелов

Фърдинанд направи обещание за финала

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд обеща, че Барселона ще срещне "истинския Манчестър Юнайтед" на 28 май на "Уембли". Навярно той още скърби за загубения финал с 2:0 в Рим. Сега той е категоричен, че нещата ще седят различно. Въпреки че той разбира качеството на атаката в тима на Пеп Гуардиола, Фърдинанд надъхва своите да обърнат нещата.

"Никога повече не гледах 2009 година", разкри Рио пред официалния сайт. "Но мачовете трудно се забравят. Ако седнеш да си помислиш всеки един мач се връща в съзнанието. Не съм го гледал, но на няколко пъти преигравах този мач в съзнанието си. Ние не играхме. Не взехме топката. Не бяхме Манчестър Юнайтед в този ден. Този път ще се представим по-добре. По време на пътуването ни обратно ние мислехме какво ли щеше да е ако беше излязъл истинският Манчестър Юнайтед. Щеше да е много различно". 

"Няма да е лошо ако най-добрият Манчестър Юнайтед излезе срещу най-лошата Барселона, образно казано. Ще се опитаме и ще дадем всичко от себе си, за да победим. Всички казват, че не трябва да излизаш от терена със съжаление. Тогава ние съжалихме."

"Гледаш ги как играят на живо и по телевизията, имат страхотни играчи. Имат тримата най-добри, ако се има предвид раздаването на наградите. Но нищо не зависи само от тях. Ако покриеш един от тях, винаги има още 10, с които трябва да се разправиш. Сигурен съм, че и те мислят това за нас. Те са по-опитни, знаят как да печелят, и в последните години печелят трофеи постоянно. Виждаш тази аура около тях. Ние я притежавахме тогава. Помислихме си, че сме ги победили предварително. Това няма да се повтори. Имаме опитни играчи, които са излизали в най-големите мачове. Това ти вдъхва увереност."

  Сподели
186