Бенфика ще излъже Макаби


Н. Гавазов

Бенфика ще излъже Макаби

Макаби - Бенфика

Стадион: "Сами Офер", Хайфа

Дата: 02.11.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

Макаби Хайфа посреща Бенфика в мач от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Тази среща е много важна за тима от Израел. В случай на положителен изход за "зелените" и поражение на Ювентус в двубоя с ПСЖ, хората на Барак Бахар ще завършат трети в квартета и ще получат билет за плейофите на Лига Европа. В миналия кръг Макаби катастрофира срещу ПСЖ, губейки със 7:2, но преди това израелците победиха Ювентус с 2:0. Като цяло играчите на Макаби не изглеждат обречени и трябва да кажем, че всичките им поражения до успеха срещу "бианконерите" дойдоха през вторите полувремена на мачовете.

Бенфика си осигури място в плейофите на Шампионска лига, но тимът има шансове да завърши първи. Хората на Роджер Шмид имат 11 точки, колкото и ПСЖ. "Орлите" са с две равенства с парижани, две победи над Ювентус и успех над Макаби на старта на кампанията. Прави впечатление, че Бенфика е много опасна в последните си двубои. След 4 гола във вратата на Юве, лисабонци вкараха пет гола на Шавиш в рамките на португалското първенство.

Домакините са без контузените Подгореану, Жабер, Хазиза и Сундгрен. Гостите не могат да разчитат на контузения Дракслер и на Енцо Фернандес, който натрупа картони.

Букмейкърите не предвиждат никакви изненади: победа на Макаби се оценява на около 4.70, а успех на Бенфика около 1.65.

Със сигурност мачът няма да бъде скучен. Домакините няма какво да губят и вероятно ще се хвърлят напред в опит да вземат билет за плейофите в Лига Европа. Бенфика обаче е отбор, който вкарва, освен това "орлите" са смъртоносни на контраатака. Именно това предполагаме, че ще се случи - лисабонци ще се възползват от откритите пространства в защитата на своя съперник.

Прогноза: Макаби - Бенфика 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Роджер Шмид)
 
Влаходимос
   
Бах
Силва
Отаменди
Грималдо
Флорентино
Орснес
Нерес
Рафа
Марио
Рамос
Чоери
Пиерот
Корнуд
Фани
Лави
Мухамад
Атзии
Голдберг
Батубинсика
Сеск
   
Кохен
 
Макаби Хайфа (Барак Бахар)

Обоснована прогноза: Макаби Хайфа - Бенфика 1:2

  Сподели
328