Ювентус - ПСЖ: Без интрига


Н. Гавазов

Ювентус - ПСЖ: Без интрига

Ювентус - ПСЖ

Стадион: "Алианц Арена", Торино

Дата: 02.11.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Карлос де Серо (Испания)

Ювентус ще бъде домакин на ПСЖ в мач от шестия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Всеки от отборите решава своите турнирни задачи в срещата. Парижани водят задочен спор с Бенфика за първото място в групата, докато торинци се опитват да удържат третото място, за да останат в евротурнирите. Ситуацията е много интересна. Френският колектив има 11 точки, а толкова имат и "орлите" от Лисабон, които изостават по допълнителни показатели. Хората на Масимилиано Алегри са с една победа до тук и три точки в кошницата, а толкова има и Макаби, който обаче е с по-лоша голова разлика и поради това заема последното място в квартета.  

Истината е, че Ювентус се готви да се сбогува с Шампионска лига и вероятно с евротурнирите, посрещайки ПСЖ в мач от последния кръг на груповата фаза на главния европейски клубен турнир. Голям мач срещу голям противник. Но самият Юве не е голям съперник днес. През уикенда "бианконерите" за първи път спечелиха извън Торино, но като цяло мачът с Лече се получи невзрачен, а единственият гол отбеляза Николо Фагиоли, играч на младежкия отбор на Италия, който след преминаването си от Кремонезе е дълбока резерва. Масимилиано Алегри използва Фагиоли от отчаяние, защото лазаретът на Ювентус се пука по шевовете. От контузени и наказани играчи може да бъде събран отбор, който по име е способен да спечели Лига Европа. Но за да се случи това, торинци трябва да попаднат в Лига Европа, а ситуацията в квартета е такава, че загуба на Юве днес и точка за Макаби ще прати тимът от Хайфа в плейофите на втория по значимост европейски клубен турнир.

ПСЖ е първи в групата и се нуждае от победа, за остане на тази позиция. В миналия кръг парижани разгромиха Макаби, вкарвайки 7 гола на своя съперник, а в главен герой се превърна Лионел Меси, който се отчете с два гола и две асистенции. Скоро след това ПСЖ победи Троа и тук се отчетоха Меси, Неймар и Килиан Мбапе. Като цяло, тримата нападатели вкараха 11 от последните 14 гола на парижани във всички турнири - толкова е зависим френският гранд от тази атакуваща тройка. ПСЖ все още не е губил през сезона, записвайки 14 победи и 4 равенства, което пък помогна на тима да води в класирането на Лига 1 с 5 точки пред втория Ланс.

Ювентус е истинска катастрофа в кадрово отношение. Контузени са защитниците Матиа Де Шильо и Бремер, полузащитниците Уестън МакКени, Леандро Паредес, Дауда Питърс, Пол Погба, крилата Федерико Киеза и Анхел Ди Мария, както и нападателите Самуел Айлинг, Кайо Хорхе и Марле Аке. Освен това защитникът Данило няма да играе заради отстранени жълти картони.

Защитниците Преснел Кимпембе и Тимоте Пембеле, и халфът Данило Перейера няма да могат да играят за ПСЖ поради контузии. Неймар е аут заради натрупани картони.

ПСЖ се нуждае от победа, за да остане на първо място и да избегне сериозен противник на 1/8-финалите. Ювентус, в случай на загуба на точки, рискува да завърши груповата фаза на последна позиция, оставайки и без Лига Европа.

Но тук няма никаква интрига. Сегашният Ювентус не е готов да се мери с машина като ПСЖ.

Прогноза: Ювентус - ПСЖ 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

ПСЖ (Кристоф Галтие)
 
Донарума
   
Мукиеле
Рамос
Маркиньос
Бернат
Солер
Верати
Витиня
Меси
Мбапе
Сарабия
Влахович
Кийн
Костич
Маккейн
Рабио
Локатели
Сандро
Ругани
Бонучи
Куадрадо
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - ПСЖ 0:2

  Сподели
479