Ливърпул надви Наполи, но остана втори


И. Ангелов

Ливърпул надви Наполи, но остана втори

Ливърпул посрещна Наполи в шестата среща от групите на Шампионска лига. Днес домакините от "Анфийлд" си върнаха за загубата с 4:1 на гости на Наполи, но спечелиха с 2:0 и така събраха 15 точки, колкото има и противника на първото място. Същевременно Аякс надви отново Рейнджърс и продължава към Лига Европа с 6 точки, докато Рейнджърс не спечели нито една.

До почивката на "Анфийлд" положенията не бяха много и тимовете си размениха по един точен удар. На почивката Харви Елиът излезе за "червените" вместо Милнър. 

В 53-ата минута Остигард вкара за Наполи, но ВАР отмени поради засада след 4 минути преглед. Срещата се реши късно от Салах, който в 85-ата минута бе най-съобразителен в полето след корнер за 1:0. В 98-ата минута след нов дълъг ВАР преглед Нунез оформи 2:0.

Междувременно Рейнджърс посрещна Аякс и гостите на "Айброкс Стейдиъм" спечелиха с 3:1. Тук Бергейс откри рано в 4-ата минута, Кудус добави в 29-ата и в края реализира и Консейсао, докато само върнат гол от дузпа в 87-ата минута на Таверние успокои домакините.

  Сподели
796