Порто и Брюж напред в ШЛ, Атлетико напусна Европа


И. Ангелов

Порто и Брюж напред в ШЛ, Атлетико напусна Европа

Порто посрещна Атлетико Мадрид в последната среща от втора група на Шампионска лига. Днес на "Ещадио до Драгао" домакините спечелиха с 2:1, с което взеха първото място с 12 точки, една над Клуб Брюж, който в същото време гостуваше на Байер Леверкузен и там срещата завърши при 0:0. Байер и Атлетико завършиха с по 5 точки, като с най-слабо представяне испанците напускат ШЛ, а Леверкузен преминава в Лига Европа.

Порто поведе в 5-ата минута днес докато защитата на гостите още спеше, като с подавания тя бе елиминирана и в края Еванилсон с успоредно подаване асистира на Тареми. В 24-ата минута Галено се справи със Савич и напредна до полето, върна за Еустакио и Облак бе безпомощен за 2:0. До почивката вратарят на Порто не бе тестван.

След доминантната първа част Порто отпусна захвата във второто полувреме. Така в 68-ата минута гол на противника бе отменен за щастие на домакините. Облак също се отличи с няколко намеси, преди в 94-ата минута все пак Атлетико да стигне до гол за 2:1 след корнер и автогол на Иван Маркано.

  Сподели
724