Ливърпул - Наполи: Над 3.5 гола в мача


Н. Гавазов

Ливърпул - Наполи: Над 3.5 гола в мача

Ливърпул - Наполи

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 02.11.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Тобиас Щелер (Германия)

Ливърпул и Наполи се срещат в двубой от последния кръг на груповата фаза на Шампионска лига. По принцип тази среща е протоколна, което означава, че италианците ще завършат първи в групата, а англичаните - втори. Разбира се, на теория е възможно мърсисайдци да изместят конкурента си от лидерската позиция, но това може да се случи само при положение, че домакините победят с четири и повече гола. Някой вярва ли в подобен сценарии?

Ливърпул започна участието си в турнира със загуба с 4:1 в Неапол, която се оказа съществена за мястото на "червените" в класирането. Последваха 4 победи, включително 7:1 на гости на Рейнджърс и 3:0 в Амстердам, но и това се оказа недостатъчно да бъде изместен Наполи от лидерската позиция. Що се отнася до вътрешното първенство, там хората на Юрген Клоп се провалят, след като допуснаха три загуби в последните си пет мача и се смъкнаха до 9-то място в таблицата.

Наполи е на другия полюс, след като спечели всичките си двубои в Шампионска лига, при това с разлика от поне два гола. Освен това "партенопеите" са лидери в Серия А, изпреварвайки втория с 5 точки. Специално внимание заслужава да бъде обърнато на грузинския талант Хвича Кварацхелия, който се оказа страхотно попълнение за неаполитанци. Нападателят вече има на сметката си 8 гола и 10 асистенции във всички турнири, а специално в Шампионска лига е резултатен в два поредни двубоя.

Ливърпул е без защитника Джоел Матип, халфовете Артур Мело и Наби Кейта и нападателите Луис Диас и Диого Жота.

Защитникът Амир Рахмани няма да играе за Наполи поради контузия. Контузен е и резервният вратар Салваторе Сиригу.

Букмейкърите тук залагат на домакините, но няма да се съгласим с това, защото и двата треньорски щаба вероятно ще заложат на експериментални състави. При тези обстоятелства е трудно да преценим и да бъдем категорични в крайния резултат.

Прогноза: Ливърпул - Наполи 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
419