Шахтьор няма да прогресира през Лайпциг


И. Ангелов

Шахтьор няма да прогресира през Лайпциг

Шахтьор Донецк - РБ Лайпциг
Стадион: Олимпийски
Дата: 02.11.2022 г.
Час: 19:45 ч.

Последното равенство в ШЛ на Шахтьор с последния в групата Селтик означава, че тимът гарантирано остава в европейските турнири, но домакините ще знаят, че победа тук ги класира в директните елиминации на Шампионска лига за сметка на противника, който е 3 точки нагоре на втората позиция. На старта на групите Шахтьор надви Лайпциг с 4:1.

Гостите направиха огромен скок към прогреса в последния кръг с победата 3:2 над лидера Реал Мадрид, който е точка нагоре в класирането. Тимът има потенциал да излезе от групата от първо място при победа тук и ако Реал се провали срещу Селтик.

В двата тима проблемите не са много, като при домакините Швед и Корниенко са аут. Гостите не могат да разчитат на ключовия Поулсен, Лаймер, Гулакси и Клостерман.

Въпреки загубата на старта от Шахтьор, Лайпциг спечели 3 поредни срещи в ШЛ като вкара по най-малко 2 гола. Шахтьор не спечели 11 от последните си 12 мача, като изключението е именно противника тук.

Двете домакинства на Шахтьор до тук в групите на ШЛ завършиха при 1:1, и ако Лайпциг не даде всичко за нова голяма победа както последната среща, то се предполага, че домакините ще измъкнат най-много равенство.

Прогноза: Шахтьор Донецк - РБ Лайпциг 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лайпциг (Марко Розе)
 
Найланд
   
Диало
Орбан
Шимакан
Хенрихс
Шлагер
Кампл
Раум
Вернер
Нкунку
Собослай
Траоре
Мудрик
Зубков
Судаков
Бондаренко
Микаиличенко
Степаненко
Тейлър
Матвиенко
Бондар
   
Трубин
 
Шахтьор (Игор Йовицевич)

Обоснована прогноза: Шахтьор - Лайпциг 1:2

  Сподели
302