Аякс - Ливърпул: Без победител


Н. Гавазов

Аякс - Ливърпул: Без победител

Аякс - Ливърпул

Стадион: "Йоха Кройф", Амстердам

Дата: 26.10.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хосе Санчес (Испания)

Аякс ще бъде домакин на Ливърпул в един от най-вълнуващите мачове от програмата на 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Нидерландците имат илюзорни шансове да се класират за плейофите, а за британците е достатъчен и равен. Но това положение на силите създава предпоставки за интрига и желание за победа, което означава, че срещата няма да бъде протоколна.

Аякс този сезон продължава да доминира по навик на вътрешната арена и зрелищно се проваля в евротурнирите. Амстердамци имат три поредни победи с общо 15 отбелязани гола в Ередивизе. Но в Шампионска лига Аякс загуби три поредни срещи с общ резултат 4:12. Нападателният футбол, който е много подходящ за националното първенство, се оказа неуспешна тактика в Европа.

Ливърпул, от друга страна, носи болка, разочарование и надежда. Мърсисайдци спечелиха последните си три двубоя в главния европейски клубен турнир и събирайки 9 точки, почти се класираха за плейофите - достатъчно е да вземат точка в последните си две срещи. "Червените" обаче се провалят във Висшата лига, където победиха Манчестър Сити, но и допуснаха две поражения в последните си 5 двубоя. Последната загуба дойде от новака Нотингам Форест и тя смъкна хората на Юрген Клоп на 8-ма позиция в таблицата за класиране.

Домакините са без Хатарен, Тейлър, Ренч и Каплан, които са контузени. Артур, Матип, Диас и Жота са в лзарета на гостите. Кейта и Окслейд-Чембърлейн не са регистрирани за Шампионска лига.

Това ще бъде едва шестият двубой между Аякс и Ливърпул. В 1/8-финалите на Купата на европейските шампиони - 1966/1967 Аякс изхвърля Ливърпул от турнира (5:1 и 2:2). През декември 2020 г. Ливърпул спечели и двата мача от груповата фаза на Шампионска лига с 1:0. А срещата от 2-ия кръг на текущата кампания завърши с победа 2:1 за мърсисайдци.

Вече казахме какъв сценарии устройва Аякс и това предполага, че домакините ще се хвърлят в атаки, което удовлетворява Ливърпул. Въпросът е, дали "червените" ще реализират положенията си, което е основният недостатък в играта на гостите. Нашите очаквания са, че и двата тима ще вкарат, а срещата ще завърши без победител.

Прогноза: Аякс - Ливърпул 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър- Арнолд
Гомес
Ван Дайк
Робертсън
Елиът
Фабиньо
Джоунс
Карвальо
Фирмино
Салах
Тадич
Броби
Бергвийн
Берхиус
Алварес
Клаесен
Басе
Блинд
Тимбер
Санчес
   
Пасвеер
 
Аякс (Алфред Шройдер)

Обоснована прогноза: Аякс - Ливърпул 2:2

  Сподели
734