Барселона ще се сбогува с ШЛ след равен с Байерн


Н. Гавазов

Барселона ще се сбогува с ШЛ след равен с Байерн

Барселона - Байерн Мюнхен

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 26.10.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

Барселона ще посрещне Байерн Мюнхен в мач от 5-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига, надявайки се на чудо по отношение на амбициите си за по-нататъшно участие в турнира.

В момента каталунците са трети в квартета, с актив от само 4 точки и проблемът е, че съдбата им не е в техните ръце. До тази ситуация се стигна в резултат на двата мача с Интер, който се оказа главният конкурент на "блаугранас" в битката за второто място. Барселона спечели само една точка срещу "нерадзурите", които пък имат преднина от три точки и при победа утре над Виктория ще продължат напред. Т.е. колективът на Шави е длъжен не само да победи Байерн, но и да се надява на грешна стъпка от страна на италианския отбор. Що се отнася до вътрешното първенство, там Барселона дойде на себе си след загубата от Реал Мадрид, записвайки две чисти победи над Виляреал и Атлетик, а това оставя тима на второ място в подреждането, на 3 точки от историческия съперник.

Байерн Мюнхен си гарантира място в плейофите след като спечели всичките си четири среши до момента. Хората на Юлиан Нагелсман победиха главните конкуренти с по 2:0, след което вкараха девет гола в два мача на Виктория. Това позволи на баварците да се съсредоточат върху Бундеслигата, където нещата започнаха да се подобряват след международната пауза - мюнхенци спечелиха три мача с общ резултат 11:0 и направиха 2:2 на терена на Борусия Дортмунд. Така шампионът е само на точка от лидера Унион.

Домакините са без Роберто, Депай, Кристенсен и Араухо. Байерн пристига без контузените Нойер, Сане, Хернандес и Сар.

- Баварците спечелиха 8, завършиха наравно 1 и загубиха само 3 от предишните 12 срещи с Барселона.

- Байерн Мюнхен е с пет последователни победи над Барселона, като испанците нямат гол в последните три мача.

Мнозина определят Байерн като фаворит в двубоя и няма как да не се съгласим с това, въпреки че домакините са по-мотивирани да спечелят срещата. Но в голяма степен предстоящите събития на "Камп Ноу" зависят и от мача на Интер. Мотивацията на каталунците ще изчезне при победа на италианците и обратно. И все пак равен с голове изглежда много реален резултат, а другият вариант е победа за гостите.

Прогноза: Барселона - Байерн 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Улрих
   
Павар
Упамекано
Де Лигт
Дейвис
Кимих
Горецка
Коман
Мусиала
Гнабри
Мане
Педри
Левандовски
Дембеле
Де Йонг
Бускетс
Гави
Алонсо
Гарсия
Кунде
Белерин
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Байерн Мюнхен 1:1

  Сподели
712