Бенфика ще надиграе Ювентус


Н. Гавазов

Бенфика ще надиграе Ювентус

Бенфика - Ювентус

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 25.10.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Срдан Йованович (Сърбия)

Бенфика посреща Ювентус в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и този сблъсък ще предопредели съдбата на съперниците. Италианците или ще получат глътка въздух при победа, или ще се сбогуват с турнира при загуба или равен.

Впрочем, преди началото на груповата фаза на Шампионска лига старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че мачовете с Макаби ще бъдат по-важни за него от мачовете с ПСЖ. И се оказа, че италианецът не е излъгал. Сега съдбата на Ювентус в главния клубен турнир на Европа зависи от двубоите на Макаби с ПСЖ и Бенфика. Торинци спечелиха само един двубой от четири - домакинската среща с шампиона на Израел. И тогава "бианконерите" имаха късмет, че в деня на мача имаше религиозен празник, който остави извън заявката част от играчите на израелския клуб, които спазваха строг пост. На реванша Макаби бе безпощаден - 2:0.

Ювентус не е като предишните години. На всичкото отгоре отборът се сблъска с много контузии. В италианския шампионат доскорошният хегемон е едва осми. Ювентус спечели за последно спечели навън през април. Изглежда, че дните на Алегри в Юве са преброени, но според италианската преса треньорът няма да бъде уволнен поне до Световното първенство.

Треньорът на Бенфика Роджер Шмид, напротив, ще остане в Лисабон за дълго време. Германецът пое отбора през лятото и показва феноменални резултати - 15 победи и четири равенства. Две от тях са с ПСЖ. Поредното равенство с втория състав в мача за Купата завърши с победа с дузпи, а в португалското първенство имаше само една загуба на точки в 10 кръга. В  петък Бенфика спечели О Класико срещу своя вековен съперник Порто - и го направи като гост.

Защитникът Морато няма да може да играе за Бенфика заради контузии. Ювентус е с много кадрови загуби. Контузени са Матиа Де Шильо, Леандро Паредес, Бремер, Пол Погба, Кайо Хорхе, Анхел Ди Мария и Марле Аке, а Федерико Киеза, въпреки че тренира с отбора, не е готов за игра от първите минути.

Първата среща на отборите се проведе през далечната 1968 г., а оттогава са изиграни девет директни срещи с различен статус. Бенфика спечели пет от тях. Имаше още три равенства. И само веднъж спечели Ювентус - на четвъртфиналите за Купата на УЕФА - 1992/1993. Мачът от 2-ия кръг, който се проведе на 14 септември в Торино, завърши с победа на Бенфика с резултат 2:1.

Прави впечатление, че напоследък Бенфика рядко побеждава с разлика. Само три от последните 12 мача са спечелени с два или повече гола, а "орлите" вкараха по един гол в четири от последните си пет двубоя.

Ювентус отбеляза само три гола в седем мача като гост този сезон. Очевидно е, че Алегри ще залага на защитата, но срещу такава Бенфика едва ли ще се получат нещата. Предполага се, че домакините ще доминират, а резултат 1:0 е залог, който си струва риска.

Прогноза: Бенфика - Ювентус 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Ругани
Бонучи
Данило
Куадрадо
Маккейн
Локатели
Рабио
Костич
Влахович
Кейн
Рамос
Орснес
Рафа
Марио
Фернандес
Флорентино
Грималдо
Отаменди
Силва
Бах
   
Влаходимос
 
Бенфика (Роджер Шмид)

Обоснована прогноза: Бенфика - Ювентус 1:0

  Сподели
471