Шахтьор търси важни точки в Глазгоу


И. Ангелов

Шахтьор търси важни точки в Глазгоу

Селтик - Шахтьор Донецк
Стадион: Селтик Парк
Дата: 25.10.2022 г.
Час: 22:00 ч.

В съботния следобед Селтик губеше с 2:1 и обърна до победа 4:3 Хартс в драматичен двубой, който повдигна духа и помогна за дистанция от 4 точки над най-близкия преследвач на първото място в Шотландия, след като Рейнджърс направи равенство с Ливингстън в деня. В Шампионска лига обаче тимът има 3 загуби и един равен, дошъл именно на гости на Шахтьор. Единствената надежда на тима за прогрес в Европа е при победа и то възможно най-убедителна.

Шахтьор ще знае, че равен оставя тима в европейските турнири, но разликата с втория Лайпциг е именно точка, а те играят с Реал Мадрид. Победата почти гарантирано ще постави тима на втора позиция преди последния кръг в ШЛ. Формата преди мача е добра след 3:0 над Колос в локалното първенство.

В двата отбора проблеми почти няма. При домакините единствен контузен е Калъм МакГрегър, докато Виктор Корниенко продължава да липсва при гостите.

Селтик не успя да спечели в последните си 7 поредни срещи в ШЛ. Шахтьор няма победа в 10 от последните си 11 срещи в турнира, поради което можем да очакваме нов равен в случая.

Прогноза: Селтик - Шахтьор Донецк 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Шахтьор (Игор Йовицевич)
 
Трубин
   
Кривцов
Матвиенко
Михаиличенко
Конопля
Назарина
Степаненко
Судаков
Зубков
Шикан
Мудрик
Маеда
Джакумакис
Форест
Хатате
О'Райли
Моой
Бернабей
Ралстон
Йенц
Викърс
   
Харт
 
Селтик (Анге Постекоглу)

Обоснована прогноза: Селтик - Шахтьор 1:1

  Сподели
400