Челси няма да изпусне първото място в Залцбург


И. Ангелов

Челси няма да изпусне първото място в Залцбург

Залцбург - Челси
Стадион: Ред Бул Арена
Дата: 25.10.2022 г.
Час: 19:45 ч.

Залцбург направи само 0:0 в локалното първенство на Австрия с втория в класирането Щурм Грац, но по този начин все пак задържа лидерската позиция. В 13 срещи тимът има само 8 допуснати гола в своята лига. Победа над Челси пък ще изведе тима до първо място и в пета група на Шампионска лига преди последния кръг. Тимът няма загуба в четирите кръга до тук при 3 равенства и победа.

Челси пропадна през уикенда до петото място във Висшата лига след като срещу Манчестър Юнайтед пострада от гол в 94-ата минута за 1:1 от Касемиро, преди и Нюкасъл да постигне голяма победа над Тотнъм за да влезе в топ 4. В момента "сините" водят групата в ШЛ, но само с точка пред домакина си.

В двата лагера има проблеми, като те са твърде много при домакините. Под въпрос за тях е Юлмер, извън състава са Диамбу, Тихани и Окох, и с контузии са 7 човека - Фернандо, Сучич, Койта, Капалдо, Камери, Диаките и Омореги.

При Челси продължава да липсва Канте заедно с Фофана, Джеймс и Кулибали. Последният пропусна срещата с Ман Юнайтед поради проблем в коляното и е под въпрос, обаче.

Последно тези два отбора постигнаха само 1:1, но тогава Челси не се намираше в добро състояние. След промяната на мениджъра резултатите също се подобриха. В 7 от последните 8 мача с участие на Залцбург видяхме средно под 2.5 гола на мач, поради което е вероятно разликата да е малка.

Прогноза: Залцбург - Челси 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Греъм Потър)
 
Кепа
   
Чалоба
Силва
Кукурела
Азпиликуета
Чийк
Жоржиньо
Чилуел
Стърлинг
Обамеянг
Маунт
Окафор
Адаму
Агиекум
Кяергард
Дуат
Зайвалд
Вьобер
Дедич
Павлович
Солет
   
Кьон
 
Залцбург (Матиас Яйсле)

Обоснована прогноза: Залцбург - Челси 0:1

  Сподели
386