Барселона ще се препъне срещу Интер


Н. Гавазов

Барселона ще се препъне срещу Интер

Барселона - Интер

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 12.10.2022г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Барселона и Интер ще се срещнат за второ път в рамките на седмица - в мач от четвъртия кръг на Шампионска лига. Припомняме, че първият двубоят завърши с победа на италианския тим с минималния резултат 1:0. Решителният удар нанесе Чалханоглу в края на първото полувреме. Впоследствие срещата придоби много нервен характер с изобилие от нарушения. Хората на Шави бяха близо до изравняване, но ВАР не призна аргументите им за убедителни. А претенциите на испанския колектив бяха подкрепени дори от президента им Жоан Лапорта.

Барселона изигра една среща след този мач. Както се очакваше, каталунците имаха огромни проблеми при домакинството си на Селта и на "Камп Ноу" трепера до последно след гола на Педри в средата на първото полувреме, който остана единствен. "Блаугранас" удържа лидерската позиция в класирането, но никак не убеди, че заслужава успех в двубоя с галисийците.

Интер също проведе един двубой във вътрешното първенство, също постигна трудна победа с един гол, но разликата е, че това се случи на гости на упорития Сасуоло. Тези два успеха разведриха облаците над Симоне Индзаги и временно успокоиха феновете, но така или иначе "нерадзурите" са седми в Серия А, на 8 точки от лидера Наполи, а това е твърде много за Италия.

И двата отбора имат адски проблеми в кадрово отношение. Домакините са без Кунде, Депай, Кеси, Белерин, Араухо и Кристенсен. Гостите не могат да разчитат на Брозович, Кореа, Далберт, Кордас и Бразао. Ромелу Лукаку се завърна, но едва ли ще започне срещата.

Барселона се намира в тежка ситуация, тъй като има само три точки до момента, а конкурентът Интер е с 6 пункта. Ясно е, че ситуацията ще се влоши, ако хората на Шави не вземат всичко от двубоя. В същото време след 4 дни е дербито с Реал Мадрид, а на всичкото отгоре отборът е омаломощен от контузии. За това няма как да знаем с каква нагласа ще излезе испанският колектив - за победа, да, но дали тези мисли няма да са обременени с проблемите около тима? Интер от своя страна се очаква да паркира  автобуса и вероятно ще видим повторение на сценария на срещата Барса - Селта. Логиката сочи, че "блаугранас" ще вземе трите точки, но атмосферата около двубоя някак си подсказва, че каталунците ще се препънат.

Прогноза: Барселона - Интер 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Онана
   
Шкриняр
Де Врий
Бастони
Дъмфрис
Барела
Чалханоглу
Мхитарян
Димарко
Мартинес
Джеко
Фати
Левандовски
Дембеле
Педри
Бускетс
Гави
Алонсо
Гарсия
Пике
Роберто
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Интер 0:0

  Сподели
603