Рейнджърс - Ливърпул: Рискувайте за чиста победа на гостите


Н. Гавазов

Рейнджърс - Ливърпул: Рискувайте за чиста победа на гостите

Рейнджърс - Ливърпул

Стадион: "Айброкс", Глазгоу

Дата: 12.10.2022г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Славко Винчич (Словения)

Легендарният стадион "Айброкс" в Глазгоу ще бъде домакин на мача от 4-ия кръг на груповата фаза на Шампионска лига в който сребърният медалист от шампионата на Шотландия Глазгоу Рейнджърс се изправя срещу сребърния медалист от първенството на Англия - Ливърпул. Домакините имат три поражения в три срещи и закономерно затварят класирането на квартет А. След провал на старта на турнира Ливърпул поправи ситуацията с две победи и е на второ място с шест точки. Ще направят ли "червените" решителна крачка по пътя към плейофите на турнира или ще оставят разплитането на интригата за по-късен етап? Това ще разберем тази вечер.

Може би феновете на Рейнджърс вече съжаляват, че техните любимци стигнаха до групите на Шампионска лига. Нула точки след три кръга е тъжно. Но нула гола в три мача е катастрофа. В същото време Рейнджърс има само шест удара към вратата в тези три мача. Докато всеки от тримата съперници се прицелва поне по девет пъти на мач. С това ниво на игра е по-добре да участваш в Лига Европа, но и това е доста съмнително начинание. Да, отборът от Глазгоу играе добре у дома, но Наполи изобщо не се притесни. Поражението срещу неаполитанците, между другото, бе един от осемте мача в последните 10 срещи на Рейнджърс, в които само един отбор отбеляза гол. Впрочем, коефициентът за суха победа на гостите е около 2.50, а това е много изкушаващо.

Ливърпул се проваля в шампионата на Англия, където последно претърпя поражение с 3:2 от Арсенал и се смъкна на десето място в таблицата за класиране, след Фулъм и Борнемут, а Юрген Клоп бе принуден да признае, че тимът му вече не е участник в борбата за титлата. Така Шампионска лига се превърна в отдушник за момчетата на германския специалист. Победите над Аякс и Рейнджърс у дома не само зарадваха феновете, но и увеличиха шансовете на мърсисайдци да излязат от групата.

Рейнджърс имат много загуби в кадрово отношение. Вратарят Джон Маклафлин, централните защитници Филип Хеландър и Джон Сутар, халфовете Нейтън Офобор, Янис Хаджи и крилото Том Лорънс ще бъдат аут поради контузии. Защитниците Трент Александър-Арнолд, Андрю Робъртсън, полузащитниците Артър Мело, Къртис Джоунс, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн, както и нападателят Луис Диас ще отсъстват поради контузия.

Това ще бъде едва вторият официален мач в историята за тези клубове. Срещата преди седмица завърши с победа с 2:0 за Ливърпул. Освен това през октомври 2011 г. Рейнджърс изиграха приятелски мач с Ливърпул, в който победиха с 1:0.

Ливърпул е фаворит в срещата и според нас интригата се свежда до това, дали домакините ще вкарат или не. Рейнджърс няма гол до момента, но от друга страна гостите имат проблеми с отбраната. И все пак, както казахме по-горе, коефициент 2.50 за суха победа на гостите е изкушаващо.

Прогноза: Рейнджърс - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Гомес
Конате
Ван Дайк
Цимикас
Фабиньо
Тиаго
Салах
Жота
Фирмино
Нунес
Чолак
Кент
Дейвис
Тилман
Линдстрам
Джак
Баришич
Дейвис
Голдсън
Таверни
   
Макгрегър
 
Рейнджърс (Джовани Бронкхорст)

Обоснована прогноза: Рейнджърс - Ливърпул 0:2

  Сподели
483