Наполи ще продължи победната серия


Н. Гавазов

Наполи ще продължи победната серия

Наполи - Аякс

Стадион: "Диего Марадона", Неапол

Дата: 12.10.2022г.

Час: 19:45 ч.

Съдия: Феликс Зауер (Германия)

Наполи ще посрещне Аякс в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на  Шампионска лига. Само преди седмица италианците победиха съперника с 6:1 в Амстердам и големият въпрос е какво ще търсят "адзурите" - нова голяма победа или минимален успех с икономия на силите.

Наполи върви стабилно през груповата фаза на Шампионска лига и оглавява квартет А с максимален брой точки след три кръга. Отборът на Лучано Спалети надигра с голяма победа Ливърпул (4:1) и Рейнджърс (3:0), а освен това унищожи Аякс на собствения му стадион (6:1). "Партенопеите" владеят топката средно 50,6% от срещата. Футболистите работят 43% от игровото време в средата на терена и още 25% в атака. В същото време футболистите са доста активни в противниковото наказателно поле. Те отправят 23 удара (от които 10.7 са към целта) и отбелязват 13 гола - най-доброто представяне в груповата фаза на Шампионска лига

Аякс има завиден атакуващ потенциал, но отборът на Алфред Шрьодер го демонстрира изцяло само в Ередивизи. В националния шампионат "Божиите синове" имат игрова инициатива от 68.0% от срещата и играят 39% от мача в наказателното поле на съперника (най-добри показатели). Футболистите нанасят 18.1 удара към вратата и поразяват целта 6.7 пъти (трети и четвърти резултат). Стивън Бергвийн и неговите съотборници отбелязаха 27 гола в девет кръга. В Шампионска лига те вкараха шест гола в три мача. Четири снаряда обаче паднаха само срещу Рейнджърс (4:0).

За домакините извън игра е само Виктор Осимен. На гостите няма да помогнат контузените Хорхе Санчес и Ахметджан Каплан, както и дисквалифицираният Душан Тадич.

Мина много време, откакто Наполи признаваше поражение. В момента тимът е  в серия от 8 победи във всички турнири. Аякс изглежда е загубил превъзходната си форма, която имаше през предходния сезон, особено при гостуванията.

Като се имат предвид всичко казано по-горе, би трябвало да очакваме двубой с положителен изход за домакините. Може би няма да се стигне до повторение на резултата в Амстердам, но успех с марж от два гола е напълно реален.

Прогноза: Наполи - Аякс 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аякс (Алфред Шройдер)
 
Пасвеер
   
Ренч
Тимбер
Баси
Блинд
Тейлър
Алварес
Грилич
Бергуис
Броби
Бергвийн
Кварцхелия
Распадори
Лосано
Зелински
Лоботка
Ангуиса
Оливейра
Мин Джае
Рахмани
Лоренцо
   
Мерет
 
Наполи (Лучано Спалети)

Обоснована прогноза: Наполи - Аякс 2:0

  Сподели
282