Мадрид се върна в края с Шахтьор, Лайпциг с очакван успех


И. Ангелов

Мадрид се върна в края с Шахтьор, Лайпциг с очакван успех

Шахтьор Донецк посрещна Реал Мадрид в срещата от четвъртия кръг на групите на Шампионска лига. Днес на "Миейски" домакините водеха до самия край преди да допуснат 1:1, докато другата среща в групата бе спечелена от РБ Лайпциг на гости на Селтик с 2:0. Така Реал остава първи с 10 точки, втори е Лайпциг с 6 т., Шахтьор има 5 и Селтик - 1 т.

Реал Мадрид стартира с 6 промени от последния си състав и това изглежда повлия на тима. Качеството в атака не бе добро и за двете страни, като Шахтьор поведе в първата минута на второто полувреме и това е първият допуснат гол от "белия балет" в турнира този сезон. Тук Зубков с глава матира Лунин за 1:0, което провокира Анчелоти да направи 5 промени до средата на полувремето. Това обаче даде резултат чак в 95-ата минута когато Рудигер вкара след дълбоко подаване на Тони Кроос за 1:1.

Междувременно Лайпциг имаше проблеми със Селтик, но успя да спечели. Домакините пропуснаха невероятни възможности, включително имаха ситуация, в която нацелиха страничната греда, и попадналата в Тейлър топка бе изстреляна и в горната. Във второто полувреме гостите поведоха в 75-ата минута Андре Силва асистира за 1:0 на Тимо Вернер с фантастичен удар с глава. В 84-ата минута Вернер и асистира след като премина през половината отбор на противника за Форсберг и 2:0.

  Сподели
496