Без Холанд Сити не вкара на Копенхаген, дори от дузпа


И. Ангелов

Без Холанд Сити не вкара на Копенхаген, дори от дузпа

Копенхаген посрещна Манчестър Сити в срещата от четвъртия кръг на Шампионска лига. Днес на стадион "Паркен" двата тима се разделиха при 0:0, като "гражданите" играха по-голямата част от срещата с човек по-малко и пропуснаха дузпа в мача. Талисманът в нападение Ерлинг Халанд бе резерва.

В началото на срещата ВАР изигра голяма роля, като първо в 11-ата минута Родри смяташе, че е открил, но заради игра с ръка на Марез по-рано попадението му бе отменено. В 23-ата минута ВАР преглед отсъди дузпа за игра с ръка на Бойлесен в собственото поле. 

Тук зад бялата точка застана Марез и вратарят Грабара нацели ъгъла и спаси. В 29-ата минута нов ВАР преглед отсъди директен червен картон за влизане на Серхио Гомез в последния човек в нападение, до който момент Сити владееше близо 75% от времето. Веднага Пеп Гуардиола включи Диаш в игра на мястото на Марес.

Във втората част и двата отбора не успяваха да намерят начин да пробият защитата на противника и срещата завърши при 0:0.

Така Сити остава лидер в групата с 10 точки, втори е Борусия Дортмунд с 6 преди четвъртия си мач, Копенхаген има 2 т., а на последна позиция е Севиля с 1 т.

  Сподели
520