Макаби нанесе трета загуба на Ювентус


И. Ангелов

Макаби нанесе трета загуба на Ювентус

Макаби Хайфа посрещна Ювентус в срещата от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Днес на стадион "Сами Офер" домакините спечелиха с 2:0 и взеха първите си 3 точки след три поредни загуби до тук в състезанието. Юве остава също с 3 точки след победа последно над Макаби и 2 загуби преди това, докато преди четвъртия кръг ПСЖ и Бенфика имат по 7 т.

Хайфа започна много силно и след няколко ситуации поведе още в 7-ата минута. Тук Корнуд от ляво центрира и Ацили вкара с гръб към вратата, отклонявайки топката далеч от Шчесни, който само бутна кълбото през гол-линията за 1:0.

В 12-ата минута Чери от пряк-свободен удар нацели горната греда на Шчесни за късмет на вратаря. Последваха още добри положения за домакините, и в 42-ата минута те стигнаха до 2:0. Тук Пиеро намери отново Атцили за фалцов удар далеч от Шчесни.

На почивката Юве смени Паредес и МакКени с Локатели и Костич в опит да отговори. Играта на Юве бе по-добра и напрежението бе около полето на домакините, но без успех до края.

  Сподели
353