Макаби Хайфа - Ювентус: Труден мач за гостите


Н. Гавазов

Макаби Хайфа - Ювентус: Труден мач за гостите

Макаби Хайфа - Ювентус

Стадион: "Само Офер", Хайфа

Дата: 11.10.2022 г.

Час: 19:45

Съдия: Антонио Матеу (Испания)

Макаби Хайфа ще бъде домакин на Ювентус в мач от 4-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Вече казахме, че самото попадане на тима от Израел на този етап в главния европейски клубен турнир е успех, така че всеки двубой за колектива на Барак Бахар е празник. Впрочем, "зелените" не изненадаха дотук с представянето си, губейки всеки един от мачовете си, при това с по два гола разлика. Единственото успокояващо е, че Макаби не се даде лесно, като ПСЖ и Бенфика спечелиха след почивката, а "бианконерите" трепереха до 83-та минута.

Ювентус пристига в Израел в лошо настроение. Поражението с 2:0 от Милан през уикенда бе вече четвърто в 12 мача от сезона за "Старата госпожа" и трети пореден провал като гост. Последният път, когато Ювентус спечели като гост бе през миналия сезон. След тази среща през април със Сасуоло имаше пет загуби и две равенства в седем мача като гост, в които бяха отбелязани само три гола. Всеки почитател на залозите може да си направи своите изводи относно статистиката на торинци. Що се отнася до представянето на колектива на Макси Алегри в Шампионска лига, там нещата не са розови след загубите от Бенфика и ПСЖ в първите два кръга. Едва през миналата седмица Ювентус постигна първата си победа, но интересното е, че резултатът 3:1 срещу Макаби лъже. Статистиката за притежание на топката бе почти изравнена - 51% към 49%. Ювентус изпълни само един корнер в повече, шест на пет. Изравнени са и ударите към вратата – 17:17. Единствено при удари към вратата Юве имаше осезаемо предимство - 7:4.

Защитникът Махмуд Джабер, крилото Суф Подгореану и нападателят Долев Хазиза няма да могат да играят за Макаби заради контузии. Ювентус има пет загуби в кадрово отношение. Контузени са защитникът Матиа Де Шильо, полузащитникът Пол Погба, крилото Федерико Киеза и двама нападатели - Кайо Хорхе и Марле Аке.

Предстоящата среща ще бъде четвъртата директна среща между Макаби и Ювентус. Отборите вече са били в една и съща група на Шампионска лига. През 2009 г. Ювентус спечели с 1:0 както у дома, така и като гост. Срещата преди седмица в Торино също донесе победа на Юве, но този път резултатът бе 3:1.

Няма да е лесно за гостите на израелска земя, но каквото и да си говорим, ще е нереално да очакваме успех за домакините. Разликата в класите е достатъчно голяма, а и торинци не са загубили мотивацията си да преминат към следващата фаза на турнира.

Прогноза: Макаби Хайфа - Ювентус 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Бремер
Бонучи
Данило
Куадрадо
Маккейн
Паредес
Рабио
Костич
Ди Мария
Влахович
Атзили
Давид
Корнуд
Фани
Чери
Мухамад
Сундгрен
Голдберг
Батубинсика
Сеск
   
Кохен
 
Макаби Хайфа (Барак Бахар)

Обоснована прогноза: Макаби Хайфа - Ювентус 1:2

  Сподели
441