Реал ще надвие Шахтьор и на гости


И. Ангелов

Реал ще надвие Шахтьор и на гости

Шахтьор Донецк - Реал Мадрид
Стадион: Олимпийски
Дата: 11.10.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Загубата на Шахтьор с 2:1 миналата седмица именно от Мадрид постави тима на второ място зад фаворита, но разстоянието над Лайпциг е само точка, а германците играят с аутсайдера Селтик. Това е важна среща за домакините, които нямат загуба на свой терен до тук в кампанията след като последния мач с Лвов бе отменен. 

Реал Мадрид понижи оборотите в последно време и позволи на Барселона да прескочи тима в Ла Лига. Последната победа в локалното първенство с 1:0 над Хетафе бе достатъчна за да се поддържа курса, а през идната седмица е именно дербито с Барса. 

Пред Карло Анчелоти ще стои въпросът дали да даде почивка на някои от имената си с оглед преднината в ШЛ и големия мач през уикенда, като от друга страна ще е важна и инерцията от добри резултати и увереност. Реал води с 5 точки над Шахтьор и може да си позволи дори загуба.

Откъм състави, двата тима почти нямат проблеми. При домакините само Виктор Корниенко липсва. "Белия балет" не може да разчита на вратаря Куртоа и Дани Себайос.

Реал Мадрид спечели последните си 5 мача в ШЛ поред и 3 поред срещу Шахтьор. В 6 от последните 7 срещу Шахтьор "белия балет" вкара по най-малко 2 гола. Шахтьор няма успех в 9 от последните си 10 мача в ШЛ.

Прогноза: Шахтьор Донецк - Реал Мадрид 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Мадрид (Карло Анчелоти)
 
Лунин
   
Милитао
Алаба
Карвахал
Менди
Модрич
Чуамени
Кроос
Родриго
Бензема
Винисиус
Зубков
Мудрик
Швед
Судаков
Бондаренко
Конопля
Степаненко
Тейлър
Матвиенко
Бондар
   
Трубин
 
Шахтьор (Игор Йовицевич)

Обоснована прогноза: Шахтьор - Реал Мадрид 1:2

  Сподели
434