Спалети: Получи се страхотна вечер


Н. Гавазов

Спалети: Получи се страхотна вечер

Старши-треньорът на Наполи Лучано Спалети коментира победата с 6:1 над Аякс в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

"Играта бе добра, но важно е нивото ѝ. Бе трудно да продължим да предлагаме играта след допуснатия гол в началото. Но продължихме да атакуваме, спечелихме страхотен мач и го заслужихме. Момчетата свършиха страхотна работа. В резултат на това се получи страхотна вечер, на абсолютно ниво, доколкото го видяхме: всички заслуги трябва да бъдат дадени на футболистите, проведе се важен футбол, пред очите на всички.

Да ги видиш всички да участват така очевидно е най-доброто, те всички се чувстват ангажирани и винаги успяваха да се справят добре. Распадори и Симеоне направиха страхотен мач, но имаме нужда от Осимен. Въпреки това, ние не трябва да гледаме само кой отбеляза гол или асистенция, но също така и тези като Ким и Рахмани, които изиграха разкошен мач, или като Мерет, който спаси два гола.

Зад тази игра има много играчи, желанието да тренират непрекъснато и решително, по силен и убеден начин. Получи се страхотно представяне и това е още по-важно, когато си помислите за отбора, с който те се бориха. Те са силен отбор, със страхотна история и играят страхотен футбол, на красив стадион и със страхотни фенове.

Не сме давали уроци на никого, със сигурност си струва да подчертаем страхотното постигнато ниво, което си пролича.

Зилински? Той получи удар, аз го замених за проблем в края на първото полувреме", заяви Спалети.

  Сподели
325