Ювентус ще пречупи Макаби


Н. Гавазов

Ювентус ще пречупи Макаби

Ювентус - Макаби Хайфа

Стадион: "Алианц Арена", Торино

Дата: 05.10.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Сандро Шьорер (Швейцария)

Ювентус ще посрещне Макаби Хайфа в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Ситуацията в групата се разви по такъв начин, че тази среща на практика се превръща във финал за третото място в квартета. Друг е въпросът, че "бианконерите" имат класата да превърнат евентуална победа утре вечер в плацдарм към завръщането си в борбата за място в плейофите. Разбира се, това ще зависи и от резултатите на останалите отбори в квартета.

Сезонът за Ювентус не върви добре. Торинци вече не изглеждат като топ клуб, който помита всичко по пътя си и който трудно може да бъде спрян. И в първенството на Италия, и в Шампионска лига нещата не вървят. В Серия А победите са само в три от осем мача, а в Шампионска лига бяха загубени и двата стартови двубоя. Другото, което безпокои е, че отборът отбелязва малко - само два пъти в 10 мача от сезона повече от два гола влетяха във вратата на противника. Само този факт позволява на гостите да се надяват, че няма да имат тежко поражение. Разбира се, слабите резултати могат да се дължат на контузиите, които удариха Ювентус в началото на сезона, но например Милан, който има много повече кадрови проблеми, това не пречи да постига по-добри резултати. Както и да е, но мачовете с Макаби сега са много важни - загубата на точки в поне една от срещите ще превърне торинци в борец изключително за място в Лига Европа, което не отговаря на амбициите на гранда.

Класирането на Макаби за груповата фаза на Шампионска лига вече може да се счита за успех за този отбор. И съответно, всеки мач в турнира е празник за израелците. За да сме честни обаче трябва да кажем, че Макаби не се превърна в боксова круша, както се очакваше. И ПСЖ, и Бенфика сломиха "зелените" едва през вторите полувремена, оставяйки колектива на Барак Бахар без точки. Но отборът изглежда мощен в израелското първенство. По резултати от 6 кръга начело е Макаби Хайфа с 15 точки.

Ювентус има четири загуби в кадрови отношение. Контузеният полузащитник Пол Погба, крилото Федерико Киеза и двамата нападатели Кайо Хорхе и Марле Аке. Защитникът Махмуд Джабер и крилото Суф Подгореану няма да могат да играят за Макаби заради контузии.

Ювентус и Макаби вече бяха в една и съща група на Шампионска лига. През 2009 г. Ювентус спечели с 1:0 както у дома, така и като гост.

Ювентус не е стабилен по отношение на резултатите, но предположеният са, че торинци ще дадат всичко от себе си в тази среща и ще постигнат победа, която ще им помогне да си върнат увереността.

Прогноза: Ювентус - Макаби Хайфа 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Макаби Хайфа (Барак Бахар)
 
Кохен
   
Сундгрен
Батубинсика
Голдберг
Хазиза
Чери
Лави
Фани
Корнуд
Пиерот
Атзили
Влахович
Милик
Костич
Рабио
Паредес
Куадрадо
Сандро
Бонучи
Бремер
Данило
   
Шчесни
 
Ювентус (Макси Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Макаби Хайфа 2:0

  Сподели
469