Наполи и Ливърпул с победи над Аякс и Рейнджърс


И. Ангелов

Наполи и Ливърпул с победи над Аякс и Рейнджърс

Аякс посрещна Наполи, а Ливърпул - Рейнджърс в срещите от третия кръг на първа група от Шампионска лига. Днес на "Йохан Кройф Арена" Аякс допусна 6 гола във вратата си като вкара 1 рано в мача, докато Ливърпул се наложи с 2:0 у дома над последния в групата.

Статуквото в групата се запазва като Наполи ще има 9 точки след трите кръга, 6 има Ливърпул, а още 3 назад е Аякс, който днес започна силно с гол в 9-ата минута срещу италианския си съперник.

В 18-ата минута обаче Наполи изравни чрез Распадори. Ди Лоренцо обърна за 2:1 с глава, а преди почивката и Жиелински вкара за 3:1. В 47-ата минута Ангуиса асистира за нов гол на Распадори и 4:1. Последният асистира на Кваратскелия в 63-ата за 5:1 преди изгонването на Тадич и 6:1 в 81-ата минута чрез Симеоне.

Междувременно на "Анфийлд" Ливърпул стартира с гол в 7-ата минута на Александър-Арнолд от пряк-свободен удар за 1:0. До почивката вратарят МакГрегър спаси поне 4 големи положения пред "червените". В 52-ата минута Диаз спечели дузпа и Салах вкара за 2:0.

  Сподели
477