Ливърпул - Рейнджърс: Дълги 90 минути за шотландците


Н. Гавазов

Ливърпул - Рейнджърс: Дълги 90 минути за шотландците

Ливърпул - Рейнджърс

Стадион: "Айнфилд", Ливърпул

Дата: 04.10.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Клеман Търпин (Франция)

Ливърпул ще приеме Рейнджърс в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига в опит да потвърди статута си на фаворит в квартета. От своя страна шотландският вицешампион ще направи всичко по силите си, за да избегне поредния срамен резултат. Кой ще успее в намеренията си - това ще разберем тази вечер, но по всичко изглежда, че домакините са по-близо до своите цели.

Сезонът не върви добре за Ливърпул. Във Висшата лига хората на Юрген Клоп постигнаха само две победи в седем мача. И само един мач бе спечелен уверено. Феновете на Борнемут все още не разбират как е възможно да допуснат девет гола от толкова несигурен Ливърпул. Победата на "червените" над Нюкасъл бе изтръгната в последните секунди на мача. Единствената победа в Шампионска лига също се случи благодарение на късен гол - Аякс си тръгна разочарован от "Анфийлд", а самият Юрген Клоп заяви, че съперникът заслужаваше повече в този мач.

За щастие на Ливърпул, днешният му съперник също има игрови и кадрови проблеми. Рейнджърс, който е покосен от контузии, в началото на септември загуби три поредни срещи с общ резултат 11:0 - дербито със Селтик и два мача от Шампионска лига. Хората на Джовани ван Бронкхост се завърнаха на победния път едва в мача с аутсайдера Дънди в средата на миналия месец, макар че феновете на Рейнджърс трепереха до последно в този двубой. Мачът с Хартс през уикенда внесе малко спокойствие, но ако погледнем по-внимателно, ще видим, че тимът от Глазгоу спечели заради червения картон на съперника и авантюристичния му стил на игра.

Лазаретът на Ливърпул не е празен. Контузени са Кевин Келехър, защитникът Калвин Рамзи, както и полузащитниците Фабио Карвальо, Къртис Джоунс, Ибрахима Конате, Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Рейнджърс също имат много загуби. Вратарят Джон Маклафлин, централните защитници Филип Хеландер и Джон Сутар, полузащитниците Нейтън Офобор, Янис Хаджи и крилото Том Лоурънс ще бъдат аут поради контузии. Освен това заради червения картон, получен в миналия кръг, няма да играе защитникът Джеймс Сандс.

Трудно е за вярване, но двата бивши отбора на Стивън Джерард за първи път ще играят официален мач един срещу друг. В 14 мача с други английски отбори Рейнджърс спечели три мача, записа четири равенства и загуби седем пъти. Ливърпул също има 14 мача с представители на шотландското първенство, но резултатите са напълно огледални - седем победи, четири равенства и три поражения.

Феновете на красивия футбол по света имат право да очакват резултати от този мач. В осем от десетте мача на Ливърпул този сезон са отбелязани поне три гола. Рейнджърс вкара поне четири гола в осем от последните си 11 мача. Вариантът с общ сбор над 3.5 гола изглежда печеливш.

Тези, които обичат да поемат рискове, трябва да помислят за домакинска победа + общо над 4.5 гола - коефициентът за това е 3.10. Мърсисайдци вече имат един провал в Шампионска лига, а неуспешната серия във Висшата лига и подкрепата на трибуните само ще допринесат за засилване на гнева на "червените". Шотландците ги чакат дълги 90 минути.

Прогноза: Ливърпул - Рейнджърс 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рейнджърс (Джовани Бронкхорст)
 
Макгрегър
   
Таверни
Голдсън
Дейвис
Баришич
Джак
Линдстрам
Тилман
Дейвис
Кент
Чолак
Диас
Жота
Салах
Тиаго
Фабиньо
Елиът
Цимикас
Ван Дайк
Матип
Александър- Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Рейнджърс 4:0

  Сподели
452