Аякс - Наполи: Гостите ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Аякс - Наполи: Гостите ще вземат трите точки

Аякс - Наполи

Стадион: "Йохан Кройф Арена", Амстердам

Дата: 04.10.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Франсоа Летеше (Франция)

Наполи ще гостува на Аякс в един от най-интригуващите мачове от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Италианците попаднаха в тежка група и на фона на раздялата си с тримата големи през лятото не получиха големи шансове за класиране за плейофите, но сега ситуацията е такава, че може да се окаже, че след двата двубоя с амстердамци те първи да вземат билет за следващата фаза на турнира.

Серия от три мача без победа за нидерландския гранд е голяма и неочаквана неприятност. Добре, не е срамно да претърпиш поражение от Ливърпул, но загубата на точки в шампионата два пъти поред е друг въпрос. Веднага се появяват мисли, че Аякс е загубил формата си и може да се намира в лека криза. Особено по отношение на головете, тъй като във всяка една от срещите нидерландците явно се представяха по-слабо точно в този сегмент.

Наполи е на другия полюс, тимът се намира в добра форма, след като постигна пет победи в пет мача, въпреки факта, че някои от съперниците бяха много трудни. "Партенопеите" спечелиха всичко в Серия А и заслужено оглавяват таблицата за класиране, а също така победиха Ливърпул с 4:1 и Рейнджърс с 3:0 в Шампионска лига и еднолично са начело в квартета. Отборът на Лучано Спалети започна също толкова успешно и октомври - победа с 3:1 над Торино.

На Аякс ще липсват двама защитници: Хорхе Санчес и Ахметджан Каплан. Нито единият, нито другият може да се нарече основен играч и сериозна загуба за отбора. Много по-важно е, че контузеният в мача за националния отбор Стивън Бергуис се възстанови. Наполи имаше дори повече късмет от съперника си. В мача с Ливърпул се контузи Виктор Осимен, който за известно време бе единствената загуба на неаполитанците. Сега обещават нигериецът да е готов за мача с Аякс, но не е факт, че ще го видим от първите минути.

Тези два тима се срещат за първи път през 21 век. Иначе отборите изиграха само два мача помежду си, от които са минали повече от петдесет години. Тогава в Купата на УЕФА съперниците си размениха домакински победи, но ако Наполи спечели минимално, то Аякс вкара четири безответни гола срещу противника.

Аякс може да се намира в лека криза, но една победа тук ще върне тима на пистата и обратното- поражение ще намали шансовете на амстердамци за излизане от групата. Интересното е, че букмейкърите повече се доверяват на нидерландския колектив, но този път няма как да се съгласим с това, защото не виждаме никакви признаци, че неаполитанци ще намалят оборотите. Съветът ни е да се доверим на гостите, а с оглед на атакуващия стил на игра на съперниците, с чиста съвест можем да предвидим над 2.5 гола в двубоя.

Прогноза: Аякс - Наполи 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Лучано Спалети)
 
Мерет
   
Лоренцо
Рахмани
Мин Джае
Руи
Зиелински
Лоботка
Ангуиса
Политано
Симеоне
Кварцхелия
Бергвийн
Кудус
Тедич
Тейлър
Алварес
Бергхус
Блинд
Баси
Тимбер
Ренч
   
Пасвеер
 
Аякс (Алфред Шройдер)

Обоснована прогноза: Аякс - Наполи 1:2

  Сподели
373