Порто и Байер няма да се победят


Н. Атанасов

Порто и Байер няма да се победят

Порто - Байер Леверкузен
Стадион: "До Драгао“, Порто
Дата: 04.10.2022 г.
Час: 22:00

Порто стартира пореден сезон в Шампионската лига, след като хората на Сержио Консенсао спечелиха титлата в Португалия. "Драконите“ са двукратен първенец на Европа, а сега ще опитат да прескочат груповата фаза, което изглежда ще се окаже много трудна задача.

В първия си мач от тазгодишното издание на турнира португалците инкасираха драматично поражение с 1:2 на гости на Атлетико Мадрид. В предишния си двубой "драконите“ допуснаха шокираща загуба с 0:4 у дома от белгийския Клуб Брюж.

Добрите новини за домакините са, че могат да разчитат на всички футболисти.

Байер Леверкузен записа успешен миналогодишен сезон в Бундеслигата, в който "аспирините“ постигнаха голямата цел – да играят в Шампионската лига. До момента, обаче, действителността за селекцията на Херардо Сеаоне е коренно различна, а Байер не се представя особено убедително. "Аспирините“ инкасираха поражение срещу Клуб Брюж с 0:1 в първия си мач от група "В“ на Шампионската лига, но ето че в предишния кръг отборът се надигна и спечели с 2:0 домакинството си на сочения за фаворит състав на Атлетико Мадрид.

Аут за гостите преди визитата в Португалия са Адли, Виртц, Белараби и Палсиос.

Двата отбора вече са се изправяли един срещу друг в европейските клубни турнири. Това се случи през сезон 2019/20, но в Лига Европа, където на 1/16-финалната фаза Байер Леверкузен записа две победи над Порто (2:1 и 3:1) и елиминира "драконите“ от надпреварата.

Прогноза: Порто - Байер Леверкузен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байер Леверкузен (Херардо Сеоане)
 
Храдецки
   
Фримпонг
Тах
Тапсоба
Бакер
Демирбай
Андрих
Хъдсън-Одой
Арангис
Диаби
Шик
Еванилсон
Тареми
Галено
Юстакьо
Урибе
Акино
Сануси
Маркано
Пепе
Марио
   
Коща
 
Порто (Сержио Консенсао)

Обоснована прогноза: Порто - Байер Леверкузен 1:1

  Сподели
407