Барса ще довърши Реал, за да стигне до нов финал в ШЛ


Т. Михайлов

Барса ще довърши Реал, за да стигне до нов финал в ШЛ

Барселона - Реал Мадрид
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 03.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Франк Де Блеекере (Белгия)


Барселона посреща Реал Мадрид в двубой-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. След 2:0 на „Сантяго Бернабеу“ каталунците се чувстват почти сигурни финалисти, но „белите“ не бива да бъдат отписвани с лека ръка, тъй като в последните три срещи срещу големия си съперник показаха, че не са по-слаб отбор.

Преди седмица в испанската столица Лионел Меси отбеляза и двете попадения, след като Пепе от домакините бе изгонен. До спорния червен картон срещата бе равностойна като вървеше към логично 0:0, което да остави интрига за реванша. Лошо впечатленеи направи нервната игра на съперниците и честите симулации, най-вече от страна на гостите, които използваха всеки повод да се търкалят по терена и да просят картони.

След този мач Реал и Барса имаха по една среща в испанската Примера, като за всеобщо изумление и двата тима загубиха мачовете си. С резервите Реал отстъпи като домакин на Сарагоса с 2:3. Също с млад състав Барса се предаде на „Аноета“ срещу Реал Сосиедад – 2:1. Така разликата от 8 точки се запази и 4 кръга преди края каталунците изглеждат сигурен шампион.

Позицията на левия бек продължава да тревожи Хосеп Гуардиола, тъй като Адриано и Ерик Абидал няма да могат да вземат участие в мача. Пуйол ще застане на бека, а Бускетс ще заеме мястото на капитана в центъра на отбраната. Резервният вратар Пинто е наказан, а Милито е аут до края на сезона поради контузия.

Реал също е с големи проблеми в защитата. Наказани са Серхио Рамос и Пепе. Завръща се обаче Рикардо Карвальо. Колоритният наставник Жозе Моуриньо няма да може да ръководи тима си от скамейката, също поради наказание. Халфовете Сами Кедира и Фернандо Гаго са контузени.

Последният път, когато Реал гостува на „Камп ноу“ „белия балет“ загуби с 5:0. В каталунската столица Барселона има 47 победи, срещу 18 за Реал и 16 равенства. Две от победите за столичани обаче са в полуфинали за КЕШ/ШЛ и то с резултати, които и сега биха ги зарадвали. През 1960 Реал печели с 3:1, а през 2002 с 2:0. И двата случая Лос Меренгес стигат до финал с немски съперник и печелят. Такова развитие и сега е възможно, но малко вероятно.

С оглед на сегашното състояние на клубовете е много трудно да се мисли за изненада. Само три пъти в Шампионската лига, отборът загубил у дома първия мач е продължавал напред. Реал може да вкара два гола, но не и да опази вратата си, тъй като ще трябва да играе по-открито. Не е сигурно и дали мадридчани ще завършат мача в пълен състав – нещо, на което любителите на залаганията могат да играят. Контраатаките на Барселона ще се окажат пагубни за Реал и мачът ще завърши с победа на домакините.

Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

16 април Реал Мадрид - Барселона 1:1 (Примера)
20 април Барселона - Реал Мадрид 0:1 сл. прод. (Купа на Краля)
23 април Барселона - Осасуна 2:0 (Примера)
27 април Реал Мадрид - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
30 април Реал Сосиедад - Барселона 2:1 (Примера)

Реал Мадрид:

16 април Реал Мадрид - Барселона 1:1 (Примера)
20 април Барселона - Реал Мадрид 0:1 сл. прод. (Купа на Краля)
23 април Валенсия - Реал Мадрид 3:6 (Примера)
27 април Реал Мадрид - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
30 април Реал Мадрид - Реал Сарагоса 2:3 (Примера)


Досегашни срещи:

Барселона - Реал Мадрид

212 мача
83 победи за Барселона
43 равенства
86 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 356:341 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Барселона - 1.66
Равен - 4.00
Реал Мадрид - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Барселона - 1.65
Равен - 4.20
Реал Мадрид - 4.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194