Макаби - ПСЖ: Без шансове за домакините


Н. Гавазов

Макаби - ПСЖ: Без шансове за домакините

Макаби - ПСЖ

Стадион: "Сами Офер", Хайфа

Дата: 15.09.2022г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Даниел Зиберт  (Германия)

Макаби ще посрещне ПСЖ в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Двубой с много екзотика в себе си. От една страна тимът от Израел е с положителен баланс срещу френския гранд, от друга страна тимът от Хайфа трябва да благодари за участието си в главния европейски клубен турнир на Мишел Платини, който навремето измисли "пътя на шампионите".

Така или иначе Макаби вече е тук, а историята показва, че понякога представителите на малките първенства могат да изненадат някой гранд. Както например през 2002 година когато "зелените" разгромиха Манчестър Юнайтед у дома. Сега обаче хората на Барак Барак започнаха според очакванията - загуба с 2:0 на гости на Бенфика и дори играчите на Макаби би трябвало да се радват, че допуснаха само два гола. Като цяло "зелените" не впечатляват през този сезон, тъй като са без победа в 8 от 15 мача и дори допуснаха пет загуби.

Не е тайна, че ПСЖ е с претенции да сложи ръка на Шампионска лига и парижани започнаха подобаващо кампанията си, при това не срещу кого да е, а срещу Ювентус, който победиха с 2:1. Като цяло хората на Кристоф Галтие са в серия от четири победи и са без поражение в последните си 23 двубоя. В този период те са в две отделни серии от четири поредни успеха и друга серия от десет победи. В миналия кръг на Лига ПСЖ победи Брест и така оглави таблицата за класиране в турнира.

Мейр и Подрегану са аут от домакините, добрата новина е завръщането на Джабер. Гостите са без Кимпембе, Навас и Санчес.

Макаби и ПСЖ вече са се срещали в европейски турнири, но това бе отдавна. През 1998 г. в първия кръг на Купата на носителите на купи Макаби изхвърля ПСЖ от турнира. Мачът в Париж завърши наравно 1:1, а реваншът в Хайфа донесе победа на израелците с 3:2.

Сега трудно можем да очакваме подобно развитие на сблъсъка между тези два отбора, вероятно дори най-големите любители на изненадите отхвърлят тази възможност. По-голямата класа на ПСЖ е вън от  съмнение, а силите на домакините са такива, че те само могат да се надяват да не станат боксова круша за Неймар, Мбапе и Меси.

Прогноза: Макаби - ПСЖ 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

ПСЖ (Кристоф Галтие)
 
Донарума
   
Рамос
Перейра
Маркиньос
Хакими
Верати
Витиня
Мендес
Меси
Неймар
Мбапе
Давид
Пиерот
Хазиза
Фани
Лави
Чери
Сундгрен
Голдберг
Батубинсика
Сецк
   
Кохен
 
Макаби Хайфа (Барак Бахар)

Обоснована прогноза: Макаби Хайфа - ПСЖ 0:3

  Сподели
352