Ювентус ще спре победната серия на Бенфика


Н. Гавазов

 Ювентус ще спре победната серия на Бенфика

Ювентус - Бенфика

Стадион: "Алианц Арена", Торино

Дата: 14.09.2022г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Феликс Цвайер  (Германия)

Ювентус ще бъде домакин на Бенфика в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. "Бианконерите" започнаха кампанията със загуба 2:1 на гости на ПСЖ. Италианците получиха два гола след безобразна игра през първото полувреме, коригираха действията си  след почивката, върнаха едно попадение, но за повече нямаше време и в крайна сметка се прибраха с празни ръце. Хората на Макс Алегри се провалят и в Серия А, където записаха две победи и четири равенства в шест мача, включително срещу аутсайдери като Салернитана и Сампдория. Като цяло "Старата госпожа" намери вратата поне веднъж в последните си пет поредни мача, като в същото време запази само четири чисти мрежи от последните си 17 мача. Торинци също така загубиха само веднъж в последните си 11 изяви пред собствената си публика и отбелязаха два или повече гола в шест от последните си осем мача.

Бенфика  е на другия полюс, помитайки всичко по пътя си, като победната серия на "орлите" достигна 17 мача и започна още през миналия сезон. Вярно е, че все повече и повече победи се отдават трудно на португалците, въпреки че съперниците им не бяха най-силните, но Бенфика има интересен и талантлив отбор, който има самочувствие. Напомняме, че лисабонци започнаха с победа 2:0 над Макаби, пречупвайки съпротивата на гостите през второто полувреме.

Юве в началото на сезона е принуден да се бори не само със съперници, но и с изобилие от контузени. "Старата госпожа" не може да разчита на много играчи сега, някои от които трябваше да са много важни за Алегри. Анхел Ди Мария, Федерико Киеза, Пол Погба, Войчех Шчесни, Кайо Хорхе и Марле Аке няма да играят. Бенфика е без Виктор и Морато, но основната загуба е само една - на централния защитник Лукас Верисимо.

- Последната среща завърши с победа 1-2 за Ювентус.

- Три от последните четири сблъсъка бяха с голове и от двата отбора.

- Последният мач на този терен завърши при равенство 0-0.

Очакванията са за равностоен двубой, за който при други обстоятелства щяхме да твърдим, че ще бъде спечелен от домакините. Сега обаче не можем да бъде уверени в това. Да, торинци остават фаворити, но изобилието от травми дава шансове за точка на техните опоненти.

Прогноза: Ювентус - Бенфика 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Роджер Шмид)
 
Влаходимос
   
Бах
Силва
Отаменди
Грималдо
Флорентино
Фернандес
Нерес
Рафа
Марио
Рамос
Милик
Влахович
Костич
Мирети
Паредес
МакКийн
Куадрадо
Данило
Бонучи
Бремер
   
Перин
 
Ювентус (Масимилиано Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Бенфика 2:1

  Сподели
371