Порто ще спечели срещу Клуб Брюж


Н. Атанасов

Порто ще спечели срещу Клуб Брюж

Порто – Клуб Брюж
Стадион: "До Драгао“, Порто
Дата: 13.09.2022 г.
Час: 22:00

Порто стартира пореден сезон в Шампионската лига, след като хората на Сержио Консенсао спечелиха титлата в Португалия. "Драконите“ са двукратен първенец на Европа, а сега ще опитат да прескочат груповата фаза.

В първия си мач от тазгодишното издание на турнира португалците инкасираха драматично поражение с 1:2 на гости на Атлетико Мадрид. Всички голове паднаха след 90-ата минута. Марио Ермосо (90+2) откри резултата, а Матеус Урибе (90+6) реализира от дузпа за 1:1. Антоан Гризман донесе победата с гол 101-ата минута. Трябва да се отбележи, че Тереми остави гостите с човек по-малко в 82-ата минута.

Освен Теремни, другият отсъстващ е Манафа.

Клуб Брюж отново участва в Шампионската лига, след като "синьо-черните“ спечелиха за трети пореден сезон титлата в белгийското първенството. Клубът от едноименния град ще се опита да се представи по-добре от последното издание в надпреварата, когато завърши на последното място в групата.

Новият треньор на тима е Карл Хофкенс, който си дава сметка, че това няма да е никак леко, още повече, че другите два състава са опитните бойци Атлетико Мадрид и Порто.

Преди седмица "синьо-черните“ започнаха с победа над Байер Леверкузен с 1:0. Единственото попадение в мача падна в 42-ата минута, когато Андреас Сков Олсен центрира топката към Абакар Сила, който се извиси и засече топката във вратата на Байер Леверкузен.

Аут за визтата на "До Драгао“ са Мата, Ритс, Бюкенан, Ланг и Сила.

Двата отбора отново са в една група в турнира. За последно Порто и Клуб Брюж бяха заедно през сезон 2016/17, когато "драконите“ спечелиха и двата мача съответно с 2:1 и 1:0.

Прогноза: Порто – Клуб Брюж 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Клуб Брюж (Карл Хофкенс)
 
Миньоле
   
Одой
Мехеле
Боята
Собол
Нилсен
Ванакен
Баланта
Олсен
Хутла
Соуа
Еванилсон
Мартинес
Галено
Груйич
Урибе
Отавио
Сануси
Маркано
Пепе
Марио
   
Коща
 
Порто (Сержио Консенсао)

Обоснована прогноза: Порто - Клуб Брюж 1:0

  Сподели
335