Барселона няма да има проблеми с Виктория


Н. Гавазов

  Барселона няма да има проблеми с Виктория

Барселона - Виктория

Стадион: "Камп Ноу", Барселона

Дата: 07.09.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Лоурънс Висер  (Белгия)

Барселона ще посрещне Виктория Пилзен в първи мач от т.нар. "група на смъртта", където са още Интер и Байерн Мюнхен. Ясно е, че борбата за място в плейофите ще се води между  трите гранда и спечелването на пълния комплект точки срещу чешкия колектив се счита едва ли не за аксиома. Но дали футболистите на Виктория споделят това мнение и не разчитат ли чехите на самоувереността на своите съперници, за да поднесат някоя изненада? Съдейки по реакциите на жребия, можем да кажем само едно - хората на Михал Билек спокойно приеха новината за съперниците си и вероятно вече имат план как да скъсат нервите на фаворитите.

Барселона проведе невероятна трансферна кампания и по чудодеен начин успя да сглоби отбор, който изглежда много боеспособен и готов да се бие за трофеи. Каталунците се препънаха на старта на кампанията, записвайки равен с Райо Валекано, но след това постигнаха три победи, с обща голова разлика 11:1. Почти половината от попаденията са дело на Роберт Левандовски, а триото Рафиня - Дембеле - Лева се очертава като много страховито. Факт е, че "блаугранас" вкара най-много голове досега в лигата и надеждите са това да продължи.

Чешкият шампион стигна до тук, преодолявайки ситото на квалификациите. Виктория заслужено се справи с ХИК, Шериф и Карабах, с което изпълни основната си задача да попадне в груповата фаза на Шампионска лига. Оттук нататък всяка точка ще е бонус за играчите, а всеки мач с грандовете ще е трупане на опит. Иначе хората на Билек влизат в двубоя с четири поредни победи, три от които са във вътрешното първенство, където са лидери заедно със Славия Прага.

Белерин и Алонсо пропускат срещата. Гостите нямат кадрови проблеми.

Последната среща между двата отбора се проведе преди 11 години и завърши с победа 4:0 за каталунците. Като цяло Виктория и Барселона са се срещали два пъти, като чехите загубиха и двата двубоя.

Очакванията са за победа на каталунците в днешния мач. Разликата в качеството на съставите са видими, освен това "блаугранас" играят пред собствена публика и това ще бъде допълнителен стимул за хората на Шави. Интрига обаче има в срещата и тя е свързана с това колко гола ще вкарат домакините и ще се разпише ли Левандовски. Съветът ни е да заложим на попадение на поляка, победа на Барселона и над 2.5 гола в мача.

Прогноза: Барселона - Виктория 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Виктория (Михал Билек)
 
Станек
   
Холик
Хежда
Перника
Жемелка
Калваш
Буча
Копич
Сикора
Москуера
Чори
Дембеле
Левандовски
Рафиня
Педри
Де Йонг
Гави
Балде
Гарсия
Араухо
Кунде
   
Тер Щеген
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Виктория 3:0

  Сподели
471