Аякс - Рейнджърс: Не пренебрегвайте изненадите


Н. Гавазов

Аякс - Рейнджърс: Не пренебрегвайте изненадите

Аякс - Рейнджърс

Стадион: "Йохам Кройф", Амстердам

Дата: 07.09.2022 г.

Час: 19:45 ч.

Съдия: Тобиас Щелер  (Германия)

Аякс ще бъде домакин на Рейнджърс в мач от 1-я кръг на груповата фаза на Шампионска лига и ще се опита да започне с победа кампанията си в главния европейски клубен турнир. Шотландците от своя страна се завръщат в групите на Шампионска  лига след 12-годишно отсъствие и ще се опитат да оставят следа. Всичко това предполага да станем свидетели на битка, чийто изход трудно може да бъде прогнозиран.

Амстердамци доминира в Нидерландия през последните години и започнаха по страхотен начин сегашната си кампания, въпреки че се разделиха с няколко основни играчи. Аякс е в серия от 5 победи и вкара общо 16 гола в този период. Също така тимът е без загуба в 44 от последните си общо 50 двубоя и в този сегмент постигна две отделни серии от пет победи, както и още един период от 10 победи.

Рейнджърс бе детрониран в Шотландия през миналия сезон, но успокояващото е, че този път тимът успя да преодолее ситото на квалификациите и да достигне до груповата фаза на Шампионска лига, включително и до големите пари, които идват с това участие. Добавяме, че хората на Джовани ван Бронкхорст се справиха с ПСВ по пътя си, завършвайки 2:2 у дома и побеждавайки с 1:0 представителя на Ередивизе на собствения му стадион. Това са добрите новини. Лошите са, че Рейнджърс вече изостава с пет точки от Селтик в класирането на Висшата лига на Шотландия, както и това, че отборът катастрофира с 0:4 срещу своя конкурент през уикенда.

Виндал няма да играе от домакините, гостите са без Хаджи и Лауренс.

- Последната среща завърши с победа 1:0  за Аякс.

- Последният сблъсък на този терен завърши с победа 4-1 за домакините.

Мнозина определят Аякс като фаворит в мача и основанията за тези предположения са подплатени със солидни аргументи. От друга страна, нека да си припомним, че подобна бе ситуацията преди мача ПСВ - Рейнджърс, дори коефициентите за успех на айндховенци бяха по-ниски от сегашните на Аякс. Ето защо е добре да имаме едно наум и да не забраняваме, че шотландците са представители на британския футбол, от които могат да се очакват всякакви изненади. Най-лесно е да препоръчаме домакински успех с 2:0 или 1:0, но по възможност е разумно да се използва и знак "Х".

Прогноза: Аякс - Рейнджърс 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Рейнджърс (Джовани ван Бронкхорст )
 
Маклаулин
   
Таверние
Голдсън
Сандс
Баришич
Джак
Лундстрам
Райт
Камара
Кент
Морелос
Бергвийн
Кудис
Тадич
Тейлър
Алварес
Клаесен
Блинд
Баси
Тимбер
Ренч
   
Пасвеер
 
Аякс (Алфред Шройдер)

Обоснована прогноза: Аякс - Рейнджърс 2:1

  Сподели
371