Наполи и Ливърпул няма да се победят


Н. Гавазов

  Наполи и Ливърпул няма да се победят

Наполи - Ливърпул

Стадион: "Диего Марадона", Неапол

Дата: 07.09.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Карлос де Серо  (Испания)

Наполи посреща Ливърпул в мач от първи кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Това ще е среща между колективи, изповядващи офанзивен футбол, за това надеждите са да видим двубой с няколко гола в него.

Наполи пропусна миналогодишното издание на главния европейски клубен турнир, но се завърна в състезанието след като завърши на трето място в Серия А през миналата кампания. Надеждите са за достойно представяне и излизане от групата, в която са още Аякс и Рейнджърс. Към момента "партенопеите" се представят учудващо добре на фона на раздялата с Инсине, Мертенс и Кулибали. Неаполитанци имат две равенства и три победи в италианското първенство, включително и успех като гост на Лацио през миналия уикенд. Тези резултати отреждат второ място на Наполи, на две точки от лидера Аталанта.

Ливърпул бе близо до спечелването на Шампионска лига през миналия сезон, но претърпя поражение от Реал Мадрид във финала, а този провал дойде на гърба на загубата на борбата за титлата във Висшата лига, което мнозина фенове на "червените" приеха за трагедия. Амбициите на мърсисайдци през новия сезон са ясни, но към момента това не се покрива с представянето на отбора. Хората на Юрген Клоп изиграха шест мача в Премиършип, от които спечелиха само два, а в три завършиха наравно. Самият мениджър призна, че не това начало са очаквали в клуба и изрази надежда, че отборът ще се подобри.

Деме от домакините е аут, а Лосано и Осимен са под съмнение за срещата. Гостите са без Конате, Хендерсън и Рамзи, а Кейта и Окслейд-Чембърлейн не са заявени.

Последната среща тук между тези два отбора завърши с победа на неаполитанци с 2:0. Това се случи през септември 2019 година. Два месеца по-късно мачът на "Анфийлд" завърши при резултат 1:1. Като цяло, шестте победи са разделени по равно между двата тима.

Очакванията за утре са да видим открит футбол, равностоен двубой и поне два гола. И най-вероятно съперниците няма да успеят да се победят.

Прогноза: Наполи - Ливърпул 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Гомес
Ван Дайк
Робертсън
Елиът
Фабиньо
Тиаго
Салах
Фирмино
Диас
Кваратцхелия
Распадори
Политано
Ангуиса
Лоботка
Зиелински
Руи
Мин - Джое
Рахмани
Лоренцо
   
Мерет
 
Наполи (Лучано Спалети)

Обоснована прогноза: Наполи - Ливърпул 1:1

  Сподели
423