Дортмунд ще започне с победа в ШЛ


Н. Атанасов

Дортмунд ще започне с победа в ШЛ

Борусия Дортмунд – ФК Копенхаген
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 06.09.2022 г.
Час: 19:45

Борусия Дортмунд започва нов сезон в Шампионската лига, като летвата пред "жълто-черните“ отново е високо вдигната. Целта за BVB ще е да прескочи групите и да играе напролет в най-престижния клубен турнир, като не допуска грешката от миналогодишното издание на надпреварата, когато отпадна в груповата фаза.

Вестфалци стартират срещу сочения за аутсайдер в своята група "G“, като другите два тима са безспорният фаворит Манчестър Сити и коварният испански Севиля.

С клуба се раздели и звездата Ерлинг Холад, който премина именно в Манчестър Сити, а също Аксел Витцел и Роман Бюрки. Сега начело на тима се завръща Един Терзич под чието ръководство е и последният трофей в клубната витрина на вестфалци – Купата на Германия. Новите в Дортмунд са Адейеми, Шлотербек, Йозджан и Зюле, както и звездата на Аякс Себастиан Алер. Котдивоарецът обаче беше диагностициран с рак и му предстои дълго лечение, като едва ли ще може да играе през настоящата календарна година.

Аут за домакините са Дауд, Мори и Алер.

Датският първенец ФК Копенхаген се завръща обратно в най-комерсиалната надпревара. "Лъвовете“ достигнаха до груповата фаза, след като елиминираха в плейофа турския шампион Трабзонспор (2:1 и 0:0). Възпитаниците на Йес Торуп са сочени са аутсайдер и няма какво да губят, даже напротив – ФК Копенхаген ще играе без напрежение срещу именитите си опоненти.

За визитата в Дортмунд аут за датчаните са Грабара, Бойлесен и Бардагжи.

Борусия Дортмунд и ФК Копенхаген вече са се изправяли един срещу друг в официален двубой, като това се случи през сезон 2001/02 в тогавашния турнир за Купата на УЕФА, като германците спечелиха и двата двубоя с резултат 1:0.

Прогноза: Борусия Дортмунд – ФК Копенхаген 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

ФК Копенхаген (Йес Торуп)
 
Раян
   
Дикс
Хочолава
Варо
Кристиансен
Клаесон
Фалк
Зека
Лерагер
Дарми
Корнелиус
Модест
Азар
Ройс
Бранд
Белингам
Йозчан
Герейро
Шлотербек
Хумелс
Волф
   
Кобел
 
Борусия Дортмунд (Един Терзич)

Обоснована прогноза: Борусия Дортмунд - ФК Копенхаген 2:0

  Сподели
372