Моуриньо: Знам как да победя Барселона


Н. Гавазов

Моуриньо: Знам как да победя Барселона

Само седмица след победата над Барселона във финала за Купата на Испания, старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо заяви, че очаква съвсем друга игра от своя съперник в първия полуфинален двубой от Шампионската лига между двата отбора. Както е известно, тази вечер от 21:45 часа българско време, на „Сантяго Бернабеу" ще се срещнат за трети пореден път през последните две седмици флагманите на испанския футбол, но този път в най-престижния европейски клубен турнир, което обещава двубоя между тях да бъде още по-вълнуващ.

„Не зная как се чувства в момента Барселона, но мога да ви кажа каква е ситуацията в нашия отбор. Настройката ни е такава, че сме готови отново да празнуваме, но въпреки това, сме изцяло съсредоточени върху предстоящия двубой и срещите от първенството. Наистина, аз си оставам треньора, който загуби с 0:5 на „Камп Ноу", но и знам как да победя Барселона. Разбира се, за това няма вълшебна формула, а всичко се крие само в едно-единствено нещо - много упорит труд. В шампионата постигнахме добър резултат, след това на финала за Купата победихме с 1:0, но тази вечер ще видите съвсем друга игра от наша страна. В полуфиналите на Шампионската лига не може да има фаворити, още повече, че ние се познаваме много добре, а футболистите и на двата отбора знаят как да постигат успехи", заяви Моуриньо в ефира на RNE Radio 3.

„Най-важното е да мотивирам футболистите си, а преди тях себе си. Най-голямата сила в света е силата на волята и нека всеки го разбира както си поиска. Но покажем ли добър футбол - ще победим. Ако Барселона е по-добрия отбор, но завършим наравно - също ще съм доволен. Важното е да играем добре и да създаваме положения", допълва португалският специалист.

 

  Сподели
83