Фиго: Полуфиналът между Реал и Барса ще влезе в историята


Н. Гавазов

Фиго: Полуфиналът между Реал и Барса ще влезе в историята

Бившият играч на Реа, Мадрид и Барселона Луиш Фиго разказа, защо схватката между двата испански гранда в Шампионската лига е обречена да влезе в историята. Както е известно, предстоящият сблъсък интригува цялата футболна общественост, а специално за португалеца, Ел Класико заема особено място. Луиш Фиго влезе в историята, като с всеки един от непримиримите съперници спечели по два пъти титлата в Испания и по една еврокупа. Трансферът му от Барселона в Реал през 2000 години, остава един от най-знаменитите, а за феновете на каталунците португалската легенда се превърна във враг номер едно.

„Такива срещи се помнят винаги. Те се провеждат всяка година, но винаги остават в паметта на хората, благодарение на историята зад тях. Между двата клуба противопоставянето е колосално, обусловено от обществени и футболни причини. Поради това има толкова голямо съперничество, но хората все пак не бива да забравят, че това е само един футболен мач", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Фиго.

„Не бива да се обръщаме назад във времето, а трябва да мислим за следващите срещи. Двата отбора се намират на гребена на успеха. Мисля, че това са най-силните тимове в света. Поради това полуфиналът в Шампионската лига ще влезе в историята на футбола", допълва 38-годишният португалец.

 

  Сподели
183