Реал Мадрид спечели Шампионска лига (видео)


И. Ангелов

Реал Мадрид спечели Шампионска лига (видео)

Ливърпул и Реал Мадрид премериха сили на "Щад де Франс" днес във финалната среща от най-комерсиалното състезание - Шампионска лига. Днес "белия балет" спечели минимално с клинично изпълнение, като издържа в срещата на голямо напрежение от тима на Юрген Клоп. Това е 14-та титла в състезанието за Реал, както и рекордна четвърта за Карло Анчелоти, който става едноличен лидер като мениджър носител на ШЛ.

До почивката Ливърпул доминираше, но Куртоа се прояви на няколко пъти, включително с голямо спасяване срещу Мане, като изби ударът му в гредата. В края на тази част пък ВАР отмени гол от единствената атака на Реал Мадрид, в края на която Бензема вкара в мрежата, но топката бе попаднала в него в позиция на засада след като Фабиньо и Конате я избиха от краката на Валверде.

Във втората част Ливърпул продължаваше да доминира и атакува чрез Салах, но Куртоа издържаше на ударите с изключителни изяви, а в 59-ата минута Валверде отново се прояви от дясно като намери включилия се зад Арнолд Винисиус за 1:0.

До края Клоп реагира като включи в игра Жота, Кейта и Фирмино, но всички резерви се проявиха по-скоро с грешки и Анчелоти достигна до трофея.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1959