Раул и Нойер - големите лидери на Шалке


А. Павлов

Раул и Нойер - големите лидери на Шалке

Тази вечер "Шалке" достигна полуфиналите в Шампионската лига, след като на четвъртфиналите преодоля еврошампиона Интер. Гелзенкирхенци отстраниха Нерадзурите с общ резултат 7:3, което определено прави впечатление. Надали разликата в класите е толкова голяма, колкото е тя в резултата, но, изглежда, желанието за победа, което има "Шалке", е наистина доста голямо.

И докато това не се вижда толкова ясно в първенството, то за Купата на Германия и в Европа се забелязва повече от добре колко мотивирани са Мануел Нойер и компания.

В добавка към това тимът играе много концентрирано, спокойно, без да поема излишни рискове. Очевидно в клуба се работи здраво и резултатите вече са налице.

Основна заслуга за това имат Нойер и Раул, които са и двамата големи лидери на Миньорите.

Единият вероятно се намира в началото на една бляскава кариера. Вторият пък е напът да завърши своята по възможно най-добрия начин. Просто при тези двама футболисти е налице една страхотна комбинация - класа и воля за победа.

Неслучайно испанският голмайстор ликуваше толкова бурно след отбелязаното попадение тази вечер. Можем да бъдем сигурни, че той въобще не преиграва. Просто неговите професионализъм и жажда за успехи са наистина големи, и то въпреки многото спечелени трофеи с екипа на "Реал".

За да завършим образа на Нойер и Раул, ще споменем това, че двамата не показват признаци на надменност или арогантност. Напротив, те са далеч от тези неща и единственото, към което се стремят, е успехът на своя отбор.

Така стигаме до заключението, че футболът е колективен спорт, в който успехите идват, когато имаш силни лидери.

  Сподели
205