Ман Сити се предаде на Бернабеу срещу Реал Мадрид (видео)


И. Ангелов

Ман Сити се предаде на Бернабеу срещу Реал Мадрид (видео)

Реал Мадрид посрещна Манчестър Сити във втората среща от полуфиналната фаза на Шампионска лига. След като преди седмица на "Етихад" двата тима се разделиха при 4:3 в полза на "гражданите", днес Реал прекара 90 минути без да отправи точен удар, но в края с първите си два вкара два гола за 2:1 и продължения, в които вкара и дузпа за да поведе за първи път в двата мача и да завърши като победител.

До почивката двата отбора имаха своите положения, но очевидно тактиката на Карло Анчелоти бе насочена повече в рушенето на играта на противника, като по чудо Касемиро се разминаваше с картоните след няколко сериозни фала. Мадрид завърши тази част без точен удар, докато Фоден, Марез и Де Брюйне пробваха Куртоа.

Втората част започна по-агресивно от Реал, но отново скоро тимът загуби средата на терена и в 73-ата минута Бернардо Силва спечели много терен и изведе Марез в полето, който с фалцов и силен удар в близкия ъгъл матира Куртоа за 1:0. Попадението успокои Пеп Гуардиола, който извади от игра Де Брюйне, Марез, Жезус и Уокър, и това предаде инициативата на Реал.

В 90-ата минута Камавинга намери Бензема на линията в полето и той върна за резервата Родриго, който вкара за 1:1 и вдъхнови Реал да се върне в дадените 6 минути добавено време. За това обаче бе необходима само още минута, като отново Родриго матира Едерсон за 2:1 и прати срещата в продължения след равенство в редовното време от двата мача (5:5).

Веднага след началото на продълженията Бензема спечели дузпа срещу Диаш и прати Едерсон в грешна посока за 3:1, с което в 93-ата минута Реал за първи път поведе на Сити в полуфиналите. След попадението "гражданите" се събраха и организираха редица положения, но тук се прояви и Куртоа отново, а Фернандиньо пропусна от 1 метър в края на първото продължение.

Във второто Сити наложи натиск отново, но до гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1872