Ман Сити ще е уверен срещу Реал Мадрид и на Бернабеу


И. Ангелов

Ман Сити ще е уверен срещу Реал Мадрид и на Бернабеу

Реал Мадрид - Манчестър Сити
Стадион: Сантиаго Бернабеу
Дата: 04.05.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Реал Мадрид бе надигран убедително в големи части от срещата със Сити на "Етихад" миналата седмица, но някак излезе от нея като вкара 3 гола на противника въпреки загубата с 4:3. През уикенда Реал повиши допълнително увереността си като спечели титлата в испанската Ла Лига и то след успех с 4:0 над Еспаньол. Самочувствието при домакините трябва да е на ниво за тази най-важна среща в сезона до тук.

Реал Мадрид има само 3 загуби у дома за сезона, но 2 от тях бяха в последните 4 случая, и това включва загуба от Челси в Шампионска лига.

Манчестър Сити спечели на "Бернабеу" миналата година и от декември месец няма загуба като гост. Пеп Гуардиола изрази увереност в уменията на състава си и готовност за победа и в този случай, като доказателство е и срещата от миналата седмица, където съставът му се представи отлично и може би пострада от липсата на двама от титулярните си защитници.

"Белия балет" също не можеше да разчита на наказан Касемиро в първата среща, но тук той е на линия и може би ще измести Федерико Валверде към защитния вал. Давид Алаба напусна с травма срещата с Ман Сити миналата седмица и още е под въпрос.

При "гражданите" наказан бе ключовият Кансело, който се връща, но Кайл Уокър и Джон Стоунс са под въпрос, поради което Кансело може да заеме десния фланг, а на левия да видим Аке или Зинченко отново. Гуардиола може да заложи на най-силната си халфова линия зад нападателя във форма Габриел Жезус, който вкара 6 гола в последните 3 мача.

Манчестър Сити спечели 4 поредни мача с Реал Мадрид във всички турнири, като всеки път вкара по най-малко 2 гола. Ман Сити няма загуба в 5 поред в ШЛ, спечели първата среща и статистически изглежда фаворит за класиране на финала. Калибърът на противника и историческото наследство в Шампионска лига за Реал Мадрид очевидно правят изходът на срещата в която и да е посока трудно предсказуем, особено при тазгодишната изключителна форма и на Карим Бензема за домакините.

Прогноза: Реал Мадрид - Манчестър Сити 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Диаш
Лапорте
Кансело
Зинченко
Брюйне
Родри
Гюндоган
Марез
Жезус
Фоден
Винисиус
Бензема
Валверде
Кроос
Касемиро
Модрич
Менди
Карвахал
Начо
Милитао
   
Куртоа
 
Реал Мадрид (Карло Анчелоти)

Обоснована прогноза: Реал Мадрид - Ман Сити 2:3

  Сподели
1024