Тотнъм и Реал Мадрид ще направят галаспектакъл в Лондон


Т. Михайлов

Тотнъм и Реал Мадрид ще направят галаспектакъл в Лондон

Тотнъм - Реал Мадрид
Стадион: "Уейт Харт Лейн", Лондон
Дата: 13.04.2011
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)



Тотнъм посреща Реал Мадрид в среща-реванш от ¼-финалите на Шампионската лига. “Шпорите” загубиха с 0:4 първия двубой и едва ли могат да мечтаят за класиране в следващата фаза. Тяхна цел ще е да зарадват публиката си и да сложат добър край на изключително успешната си европейска кампания. Наставникът на “белите” Жозе Моуриньо отново се завръща в меката на футбола Англия, но мислите му ще са насочени към предстоящото през уикенда Ел Класико.

След като отстрани застаряващия тим на Милан в 1/8-финалите Тотнъм се превърна в приятната изненада в Шампионската лига, заедно с Шалке 04. “Шпорите” изиграха велики мачове и в груповата фаза, където съперник им беше Интер, но бяха приземени на “Сантяго Бернабеу”. Резултатът 4:0 дойде и благодарение на ранния червен картон на централния нападател Питър Крауч. Във Висшата лига Тотнъм е пети, но изостава само на 3 точки от четвъртия Манчестър Сити като има и мач по-малко. В последния кръг момчетата на Хари Реднап победиха с 3:2 Стоук и прекъснаха серията си от 4 мача без победа.

Реал Мадрид гони други цели в испанската Примера, но шансовете на “белите” за титлата са илюзорни. Те изостават на 8 точки от Барселона и трудно ще наваксат огромната преднина на каталунците. Затова и Жозе Моуриньо ще мисли най-вече за спечелване на Шампионската лига. Пътят към трофея минава именно през “блаугранас”, който ще е следващият съперник на Роналдо и компания, освен ако не стане някакво чудо. През уикенда двата тима ще се срещнат за първенство на “Сантяго Бернабеу” в първия от предстоящите 4 мегасблъсъка. Два гола от дузпи на Кака и един на Роналдо донесоха успеха на Реал над Атлетик Билбао в последния засега кръг от първенството.

Жозе Моуриньо записа победи във предишните 4 четвъртфинала, в които взе участие в Шампионската лига. Той има и 3 победи в 4 срещи над Тотнъм на “Уайт Харт Лейн в периода му като мениджър на Челси. “Шпорите” нямат победа над испански тим у дома в 4 мача, но през този сезон са с 4 победи от 5 домакинства в най-престижния турнир в Европа. Реал записа две победи и два равни навън в настоящата кампания, но няма успех като гост във фазата на директните елиминации от 2002 година, когато победи Барселона в полуфинал с 2:0 на “Камп ноу”.

Изгоненият в първия двубой Питър Крауч е наказан за срещата. Ведран Чорлука е с лека травма. Аарън Ленън прекара вирусно заболяване, което го извади малко преди началото на първата среща между двата тима. Ледли Кинг вече тренира с отбора. Уудгейт, Кабул и Хътън също са възтановени от контузии.

Жозе Моуриньо вероятно ще даде почивка на основните си футболисти преди започването на Класиките. Кристиано Роналдо, Серхио Рамос, Анхел Ди Мария и Раул Албиол висят и с жълт картон и при ново предупреждение ще изпуснат първия полуфинал. Пепе е наказан. Бензема вероятно ще се появи в игра след преодоляна контузия. Кака и Игуаин също могат да вземат участие в мача, след като натрупаха игрова практика в последния мач.

Едва ли има съмнение около това кой от двата тима ще се класира за следващата фаза, но пък това ще даде възможност на отборите да играят по-спокойно и да покажат най-красивия футбол, на който са способни. Тотнъм ще опита да зарадва феновете си с престижна победа, докато Моуриньо ще има възможност да даде почивка на най-добрите си единици. Това покачва шансовете на Тотнъм, но Реал е доста опасен на контраатаки. Така головото равенство се явява добър залог за срещата.

Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

09 март Тотнъм - Милан 0:0 (Шампионска лига)
19 март Тотнъм - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
02 април Уигън - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
05 април Реал Мадрид - Тотнъм 4:0 (Шампионска лига)
09 април Тотнъм - Стоук Сити 3:2 (Висша лига)

Реал Мадрид:

16 март Реал Мадрид - Олимпик Лион 3:0 (Шампионска лига)
19 март Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 1:2 (Примера)
02 април Реал Мадрид - Спортинг Хихон 0:1 (Примера)
05 април Реал Мадрид - Тотнъм 4:0 (Шампионска лига)
09 април Атлетик Билбао - Реал Мадрид 0:3 (Примера)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Реал Мадрид

3 мача
0 победи за Тотнъм
1 равенства
2 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 5:0 за Реал Мадрид


Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 2.70
Равен - 3.50
Реал Мадрид - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Тотнъм - 2.75
Равен - 3.35
Реал Мадрид - 2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217