Лил отново ще отстъпи на Челси


И. Ангелов

Лил отново ще отстъпи на Челси

Лил - Челси
Стадион: Щад Пиер Моруа
Дата: 16.03.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Лил отговори добре на загубата с 2:0 от Челси в първия кръг на осминафиналите на Шампионска лига, като спечели 7 от 9-те точки пред себе си от тогава. Тимът бе задържан до 0:0 от Сен Етиен в петък, който е застрашен от изпадане.

Челси отговори на трудната седмица в медиите с 1:0 над Нюкасъл в неделя. Въпреки напрежението над клуба мениджърът Томас Тухел успява да държи играчите мотивирани и сам обяви, че ще продължи работа и без особена финансова подкрепа.

В състава на домакините почти няма проблеми в здравословен план. Единствено Орестис Карнезис е контузен, но гръцкият вратар не е титуляр пред Лео Жардим.

При гостите крайните бранители Рийс Джеймс и Бен Чилуел остават аут, докато Азпиликуета и Хъдсън-Одой са поставени под въпрос. 

Челси не допусна гол в 7 от последните 9 мача в ШЛ. "Сините" имат 3 победи поред над Лил. В тях тимът вкара по най-малко 2 гола, както вкара по най-малко 2 гола в последните си 3 срещи в ШЛ. Лил има само 2 загуби у дома в сезона, но след последната среща не се предполага, че ще обърне нещата в своя полза с този съперник.

Прогноза: Лил - Челси 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Силва
Рудигер
Кристенсен
Алонсо
Канте
Жоржиньо
Маунт
Зиеч
Хаверц
Пулисич
Давид
Бамба
Арфа
Санчес
Андре
Шека
Джало
Челик
Ботман
Фонте
   
Жардим
 
Лил (Джослин Гурвенек)

Обоснована прогноза: Лил - Челси 0:1

  Сподели
770