Ливърпул ще довърши Интер


Н. Гавазов

 Ливърпул ще довърши Интер

Ливърпул - Интер
Стадион: "Анфйлд", Ливърпул
Дата: 08.03.2022 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Антонио Матеу (Испания)

Ливърпул посреща Интер в мач-реванш от осминафиналите на Шампионска лига. Първата среща в Италия протече равностойно, с атаки и към двете врати, като домакините показаха голям ентусиазъм и имаха няколко положения за гол. Мърсисайдци обаче демонстрираха най-важното нещо във футбола - инстинктът си на убиец, което се изрази в два гола в края на двубоя. Попаденията на Роберто Фирмино и Мохамед Салах на практика сложиха кръст на надеждите на италианския шампион за място в следващия етап на турнира, но предстоят още 90 минути от този сблъсък и можем да бъдем сигурни, че "нерадзурите" ще направят всичко възможно, за да обърнат хода на събитията.

Ливърпул след първия мач срещу Интер успя да спечели три двубоя от английското първенство, да премине през Норич във ФА Къп и да спечели Купата на английската лига срещу Челси. Хората на Юрген Клоп са в страхотна форма и в отлично психическо състояние. За последно отборът загуби миналата година - от Лестър. В последния двубой  от английския шампионат срещу Уест Хем мърсисайдци се сблъскаха с известни проблеми, но все пак постигнаха минимална победа, продължавайки преследването на Манчестър Сити.

Интер от своя страна не показва високо ниво на футбол в последните си мачове. След срещата с Ливърпул тимът на Симоне Индзаги изненадващо загуби от Сасуоло, постигна нулеви равенства с аутсайдера Дженоа и Милан и едва в последната среща, срещу Салернитана, постигна победа. Миланци изригнаха с пет гола, като Лаутаро Мартинес оформи хеттрик, а Един Джеко два пъти порази вратата на южняците. Факт е обаче, че съперникът е най-слабият тим в италианския елит и е отборът с най-много допуснати голове във вратата, така че успехът на Интер няма как да бъде съпроводен с фанфари.

Тиаго, Фирмино и Жоел Матип се завърнаха към тренировки, но бразилецът не е играл от първата среща с Интер и вероятно днес също няма да се появи на терена. Интересно ще бъде да видим кой ще започне с Хендерсън и Фабиньо в средата на терена. Почти сигурно е, че това ще бъде Наби Кейта.

Интер е само с един отсъстващ - в лицето на Николо Барела, който е наказан. Това обаче е голям удар за Индзаги, който не разполага с толкова мощна пейка както колегата му Юрген Клоп. Вероятно Артуро Видал ще видим на мястото на Барела в полузащитата, между Марсело Брозович и Дензел Дъмфрис.

Фаворит в сблъсъка е Ливърпул. Надеждите на гостите са да вкарат бърз гол на "Анфийлд", но реално ли е това, след като не успяха да го направят за 90 минути на препълнения "Сан Сиро"? Съветът ни е да се доверим на домакините, които държат всички карти за този двубой, ще играят спокойно и ще дебнат съперника си за грешки.

Прогноза: Ливърпул - Интер 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Ханданович
   
Шкриняр
Де Врей
Бастони
Дъмфрис
Видал
Брозович
Чалханоглу
Перишич
Джеко
Лаутаро
Диас
Мане
Салах
Кейта
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Ван Дайк
Конате
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Интер 2:0

  Сподели
924