Байерн ще се справи със Залцбург у дома


И. Ангелов

Байерн ще се справи със Залцбург у дома

Байерн Мюнхен - Залцбург
Стадион: Алианц Арена
Дата: 08.03.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Байерн Мюнхен не се намира в най-добрата форма в момента и статистиката го доказва със само 2 победи в последните 5 мача насред всички състезания. Миналия месец срещу този съперник на гости в Австрия германците взеха само 1:1 и интригата за прогрес в Шампионска лига е жива тук. Домашната форма на баварците обаче е добра и те ще са уверени в постигането на добър резултат, още повече когато се вземе предвид лазарета на противника.

Залцбург се представи много добре в предходната среща в ШЛ с Байерн и в последните 9 мача тимът не регистрира загуба. Победите на гости обаче са само 2 от последните 7 опита.

В двата състава има известни проблеми, като при домакините продължават да липсват Нойер, Горецка и Толисо. Алфонсо Дейвис има проблем със сърцето след коронавируса и също отсъства. Лукас Хернандез бе наказан за последното 1:1 с Байер Леверкузен, но ще се върне на левия бек тук.

При гостите проблемите са повече и с контузии са Алберт Валци, Златко Юнозович, Омар Солет, Секу Койта, Османе Диаките, Бенджамин Сеско, Ноа Окафор и Жером Онгуене. С липсата на титулярните централни бранители вероятно в сърцето на отбраната ще видим Камил Пятковски и Макс Вобер. В нападение Жуниор Чуквубуйке Адаму вкара през уикенда и вероятно ще партнира на Карим Адейеми.

Байерн не загуби в 8 поредни мача в ШЛ. Тимът превъзхожда много по отношение на кадрите съперника си, но както се видя в първата среща това може и да не е от значение. С оглед домакинството везните са наклонени в полза на баварците.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Залцбург 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Залцбург (Матиас Ясле)
 
Кьон
   
Пятковски
Вьобер
Кристенсен
Улмер
Капалдо
Камара
Зайвалд
Аронсон
Адейеми
Адаму
Левандовски
Сане
Мюлер
Гнабри
Мусиала
Кимих
Хернандез
Павар
Упамекано
Зюле
   
Улрайх
 
Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Залцбург 2:1

  Сподели
542