УЕФА премести финала в ШЛ в Париж


Н. Гавазов

УЕФА премести финала в ШЛ в Париж

Съюзът на европейските футболни асоциации (УЕФА) обяви за преместването на финала на Шампионска лига 2021/2022 от Санкт Петербург в Париж. Решаващият мач от главната европейска купа ще се проведе на стадион "Стад дьо Франс" в Сен Дени, предградие на Париж.

"Изпълнителният комитет на УЕФА проведе извънредно заседание днес поради сериозната ескалация на ситуацията и нарушаването на сигурността в Европа.

Изпълнителният комитет на УЕФА реши да премести финала на Шампионска лига 2021/2022 от Санкт Петербург на стадион "Стад дьо Франс" в Сен Дени. Двубоят ще се проведе по график в събота, 28 май.

УЕФА би искала да изрази своята благодарност и признателност към френския президент Еманюел Макрон за неговата лична подкрепа и ангажимент да пренесе най-престижната среща на европейския клубен футбол във Франция по време на безпрецедентна криза. Заедно с френското правителство, УЕФА ще подкрепи изцяло усилията на много заинтересовани страни, за да осигурят спасяване на футболисти и техните семейства в Украйна, които са изправени пред ужасяващи човешки страдания, разрушения и принудително разселване“, обяви УЕФА.

Напомняме, че на 24 февруари военни части на Руската федерация нахлуха в Украйна и започнаха пълномащабна война срещу суверенната държава. По последни данни, около 1000 агресора са унищожени, боеве се водят в южната, западната и северната част на страната.

  Сподели
627