Челси ще направи крачка пред Лил


И. Ангелов

Челси ще направи крачка пред Лил

Челси - Лил
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 22.02.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Челси спечели наскоро световното клубно първенство, след което се завърна в локалната Висша лига с трудна победа над Кристъл Палас с 1:0, в която медиите обърнаха внимание на Ромелу Лукаку. Белгиецът завърши първото полувреме с 2 докосвания до топката, едното от пускане на център, като и завърши срещата със 7, рекордно малко за футболист в лигата.

Лил междувременно направи 0:0 с Метц в петък вечер в Лига 1 и това означава, че тимът остава със само 2 победи в последните си 7 мача. Тази форма не е подходяща за продължаване в най-комерсиалното състезание в Европа, макар че последното гостуване в Монпелие бе спечелено с 1:0 и прекрати поредица от 3 мача без победа.

В двата състава няма много проблеми. При Челси продължават да липсват Рийс Джеймс, Мейсън Маунт и Бен Чилуел. Азпиликуета и Хъдсън-Одой пък са поставени под въпрос. Томас Тухел има достатъчно играчи на разположение за да поддържа отбора си свеж.

При гостите Анхел Гомес бе заменен в средата на първото полувреме в последната среща и сега е под въпрос. На негово място може да започне Тимоти Уеа. Само Орестис Карнезис е контузен в тима иначе.

Челси не загуби в 17 от последните 19 мача в Шампионска лига. Лил също спечели 3 поред в ШЛ, но след групите противниците са на много по-високо ниво. Предполага се, че тук Челси ще продължи серията си от победи на 6 поред във всички състезания.

Прогноза: Челси - Лил 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лил (Жослин Гурвене)
 
Жардим
   
Фонте
Ботман
Челик
Гудмундсон
Андре
Шека
Уеа
Бамба
Йълмаз
Давид
Пулисич
Вернер
Зиеч
Ковачич
Жоржиньо
Канте
Алонсо
Азпиликуета
Рудигер
Силва
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Лил 2:0

  Сподели
676